22 Mayıs 2009 Cuma

Looking For Eric - Eric'in Peşinde



Politik sinemanın bayraktarlığını yapan ingiliz yönetmen Ken Loach'ın yönetmeni olduğu film Eric Cantona'nın fikrinden doğdu. Şimdi burada Eric Cantona'yı baştan anlatmaya gerek yok. Efsaneyi herkes bilir.

Eric Bishop, filmdeki diğer Eric adlı karakter. Kendisi Manchester'da postacı. Eric Cantona'ya tapan emekçilerden birisi ayrıca. Eric aynı zamanda çok yufka yürkekli ve sevecen bir insan. Birgün Eric Bishop içinden çıkılmaz bir vukuata bulaşmış olarak bulur kendini. İşin içinnden bir türlü çıkamaz. Ancak hiç beklenmedik birisinden destek bulur. Eric Bishop'un odasında hayranı olduğu Cantona'nın boy afişi bulunan futbolcunun 'hayali' zor durumdaki Eric Bishop'a akıl hocalığı yapmaya başlar. Cantona Eric Bishop'a bazen fıkra, bazen de atasözleri ile yardım etmeye başlar. Ve olaylar gelişir.


Ken Loach Eric Bishop'tan, Eric Cantona'ya harika bir köprü kurmuş senaryo ile. Filmde Eric Cantona'yı Cantona, Eric Bishop'u ise Steve Evets canlandırıyor. Ayrıca Evets de Cannes'da en iyi erkek oyuncu ödülüne de aday. Filmi merakla bekliyorum.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan