7 Mayıs 2009 Perşembe

Chelsea 1-1 Barcelona



İki maçta da, yani 180 dakika boyunca sürekli pas yapan ama bir türlü aradığı boşlukları bulamayan bir Barca ve daha kontrollü oynayan bir Chelsea. Ve neticesinde artı iki dakikalık bir zaman içerisinde Barcelona İniesta ile turu geçti ve turun özeti bu.



Essien'in golü Chelsea için büyük bir şans oldu. Hiç yoktan çıkıp geldi zira gol. Sonrasında ilk maçta olduğu gibi bir Chelsea izledik. İlk maçtan tek farkı Chelsea'nin kazandığı topları atak yönünde daha aktif kullaması oldu. Anleka ve Malouda bile defansif yönde arkadaşlarına yardımcı oldular. Essien, Lampard ve Ballack'ın top nerede ise o tarafa doğru yönlenip baskı yapması, Barcelona'yı kitleyen etkenlerden biri oldu.



Diğer devreye girilirken Barca adına stresli dakikaların başladığını görmüştük. Guardiola o kadar heyecanlıydı ki sürekli bir şeyler söyleyerek bağırıyordu oyuncularına. Hakemin Pique'nin pozisyonunda penaltıyı vermemesi maçın kopma noktası oldu. Son 13 dakikaya 2-0 mağlup ve 10 kişi girecek Barcelona'nın oradan çevirmesi imkansıza yakın olacaktı.



Hiddink'in Barca karşısında uyguladığı sistemi överken, Barcelona'nında bu sistem karşısında yılmadan pas yapmasınıda takdir etmek gerek. Sabırla, 90. dakikada dahi ayağa pas yapmaya çalışarak geldiler. Gol de zaten ceza sahasında isabetli yapılmış 2 pasın ürünü. Golden sonra katalanların ve Pep'in çoşmasının nedeni de bu bekleyiş ve onun oluşturduğu patlama...



İstedğimiz ve izlemek istediğimiz final... Barcelona-Man utd gerçekleşti. Ronaldo ve Messi kapışmasınıda izlemiş olacağız böylece.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan