12 Mayıs 2009 Salı

FC Twente


Twente bana göre bu yıl Avrupa liglerinde en göze batan takımlardan biri oldu. Bunda Kendi liginde şampiyonluğa oynaması da etkili tabii ki. Çoğu maçını özetlerinden izlediğim Twente, kontraatak konusunda çok başarılı bir ekip. Mütevazi oyuncular ile şampiyonluğa oynadılar ve PSV, Feyenoord gibi kulüplerin çok önünde yer aldılar.


34 yaşında olmasına rağmen, takımın en önemli silahı olan Blaise Nkufo başarıda büyük pay sahibi. Daha önce bashettiğimiz kontraatak oyunu onun hızı sayesinde daha da güzel şekillenerek gol ile sonuçlanıyor. Ayrıca, Marco Arnautovic ve Kenneth Perez gibi önemli futbolculara da sahipler söylemeden geçmeyelim. Perez 35 yaşında ve ikinci baharını yaşıyor ancak, Arnautovic 20 yaşında ve yakın gelecekte çok iyi yerlere gelecektir.


Twente gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma hakkı kazandı ve ben onları Şampiyonlar Ligi'nde görmeyi çok istiyorum. Bu istek devler liginde farkı bir takım görmek istememden kaynaklanıyor. Geçen yıl Cluj katılınca mutlu olmuştum örneğin.


Oturmuş bir sistemi olan Twente, aynı zamanda iyi yönetilen bir kulüp. Belki gelecek sezon birkaç nokta transfer ile Hollanda'da şampiyonluk ipini göğüsleyebilir.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan