1 Mayıs 2009 Cuma

El Clasico - 2 Mayıs 2009


Tüm gözler yarın gece saat 21.00'de NTV'de olacak. Dünyanın en zevkli, tempolu, heyecanlı, kaliteli futbol maçlarını üreten rekabet, ekrana kilitleyecek bizleri yine.

Yüzyıla dayanan rekabette bir futbol rekabetinden çok aynı sınırlar içinde iki ülkenin rekabetidir aslen. İspanyollar Barcelona maçlarında kendilerini Real Madrid'in temsil ettiğini düşünürler, öyleki İspanya'da aslında çokta sevilmeyen Real Madrid bu maçlarda ciddi bir destek bulur arkasında. Katalanlar içinde durum çok farklı değildir. Dğier maçlara eşit mesafede olan halk ,Real Madrid maçına milli maç duygusunda hazırlanır.



Şuan bu maçın La Liga'da neler yaratabileceğini Zidane özetliyor aslında : "Clasico'yu kazanmak, kilidi açmak demektir. Galibiyet şampiyonluk için muhteşem bir şans verebilir. Eğer Real Madrid kazanırsa İspanya'da, La Liga'da her şey değişir, göreceksiniz.'' Bir de Marcelo'yu dinleyelim : "Eğer Barcelonalı bir futbolcu olsaydım gerçekten korkardım"



Hem Şampiyonlar Ligi'nden, hem de Kral Kupası'ndan elenen Real Madrid tutunacak tek dalı La Liga. Barcelona cephesi için Clasico'nun Devler Ligi'nde yarı final eşleşmesi olan Chelsea müsabakalarının arasına gelmesi sıkıntı yaratıyor. Barca cephesinde neler olur bittiğini ise Messi anlatıyor bizlere : "Kazanarak şampiyonluğa çok yaklaşmayı umuyoruz. Eğer kazanırsak önümüzdeki hafta oynayacağımız Chelsea maçı için de bu bize moral olacak. Motivasyonumuz çok iyi. Barcelona'nın iki yıl La Liga şampiyonluğuna uzak kalmayacağına inanıyoruz."



Real Madrid'in kazanması şampiyonluk yarışında daha da bir heyecan getirecek, Barca'nın kazanması ise Katalanların kopmasına neden olacak. Bekleyip göreceğiz...

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan