4 Mayıs 2009 Pazartesi

Vâkıa Tekrarat, Beşiktaş 1-2 Fenerbahçe

2006-2007 sezonunu hatırlayalım. Yine İnönü'de bir Beşiktaş - Fenerbahçe maçı. Beşiktaş şampiyonluk şansını sürdürüyor. Fenerbahçe'de öyle. Yani iki takımında kazanması gerek. Beşiktaş kendi evinde favori tabii ki. Fenerbahçe adına maçın ilk yarısında hiç beklenmedik bir gol oluyor. Golü atan haftalarca eleştirilen ve gol yollarında sessiz kalan Mateja Kezman. Runje'nin üstünden aşırtarak topu ağlara gönderiyor. Beşiktaşı'ı şampiyonluktan ediyor.


Ve dün... Yine İnönü'de bir Beşiktaş - Fenerbahçe maçı. Beşiktaş yine şampiyonluk yolunda. 2007'den tek farkı bu kez Fenerbahçe ligde ağır yaralı ve şampiyonluk çok zor. Yine Beşiktaş kendi evinde favori. İlk yarıda hiç beklenmedik gol yine Fenerbahçe'den geliyor. Golü atan haftalarca eleştirilen ve gol yollarında sessiz kalan Deniel Güiza. Rüştü'nün üstünden aşırtarak topu ağlara gönderiyor. Beşiktaş'ın lider olma şansını elinden alıyor.


İki paragraf arasındaki birbirine çok benzeyen cümleleri fark etmişsinizdir. Bu olay tam anlamıyla Vâkıa Tekrarat yani olan şeyin tekrar yaşanmasıdır. Tarihin tekerrür etmesi bir nevii. 2007'den tek farkı Fenerbahçe bu galibiyet ile şampiyonluk yarışında öne geçmedi. Sadece rakibinin yoluna taş koydu.


Birazda dün geceki maçtan bahsedelim. Fenerbahçe maça gerçekten çok güzel başladı.Orta alanı çabuk geçen, garantili paslar yapan kontrollü bir oyun biçimi. Yerden ayağa paslarla uzun süre oyunu kontrol etti. Holosko'ya atılan ara paslarını alışık olmadığı bir mevkiide oynayan Gökhan Gönül kesti sürekli. Gökhan çok güzel oynadı. Fenerbahçe'li futbolcular çok sakin oynadılar maç boyunca. Onlara nazaran rakip Beşiktaş şampiyonluk yarışının verdiği stres ile gergindi. Fenerbahçe golü attıktan sonra ilk yarıyı biraz daha geriye çekilerek ama pozisyon vermeden kapattı.


İkinci yarıda herkes daha dinç bir Beşiktaş beklerken düşüncelerin tam tersi çıktı. Denizli doğru bir şekilde kartı olan Zan ve etkisiz eleman Delgado'yu çıkarıp yerlerine Cisse ve Yusuf'u alarak girdi. 54. dakikada harika bir gol attı Fenerbahçe. Sağ kanatta hızlı bir şekilde yapılan halı saha pasları. Ve Beşiktaşlı futbolcuların yapılan bu pasları izlemesi neticesinde Semih'in müthiş vuruşu ve golü. Semih'in golü maçın koptuğunun resmi gibiydi.


Fenerbahçe 0-2'yi bulduktan sonra daha rahattı. Sonrasında Holosko'nun isyan eder gibi bir vuruşla attığı harika gol geldi. Golden sonra BJK rakibi karşısında baskııyı arttırdı fakat aradığı golü bulamadı. Maç bu skorla bittiğinde Sivas'ın yenildiği bir hafta da Beşiktaş büyük bir fırstaı tepmiş oldu. Beşiktaş son dönemlerde Fenerbahçe ile oynadığı final niteliğindeki maçları hep kaybetti. Bu kez rakibinin bir iddiası da yoktu. Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında umutlandığını belirtmek lazım.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Volkan Narinç

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem Dağ, İbrahim Toraman, Gökhan Zan(Cisse dk 46), İbrahim Üzülmez, Holosko, Fabia Ernst(Serdar Özkan dk 71), Sivok, Tello, Delgado(Yusuf dk 46), Bobo.
YEDEKLER: Hakan, Serdar Kurtuluş, Zapatocny, Uğur
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Yasin, Roberto Carlos, Selçuk, Emre Belezoğlu(Deniz dk 56), Uğur, Deivid(Gökhan Emreciksin dk 87), Semih(Kazım dk 64), Guiza.
YEDEKLER: Volkan Babacan, Can, Wederson, Maldonado,
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GOLLER: Güiza (dk 32), Semih (dk 54) (Fenerbahçe), Holosko (dk 64) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Gökhan Zan (Beşiktaş) Roberto Carlos (Fenerbahçe).

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan