19 Mayıs 2009 Salı

Bu Yaz Hareketli Olacak

Bu yıl transfer sezonunun açılması ile birlikte yine çok hareketli günler yaşanacağı kesin. Perez'in tekrar başkan olması halinde Real Madrid'in ve El-Fahim'li City'nin bu yazın en aç takımları olacağından şüphem yok. Real ve Perez'in hedeflerini zaten duymayan kalmadı. Kaka, Gerrard, X.Alonso, İbra, Villa, CR7... Bunlar isimleri geçenlerden sadece bazıları Real Madrid adına. Man City ise genelde transfer ataklarından hüsranla ayrıldı Robinho dışında. Kaka City'e para uğruna gitmeyi reddetmişti. Fakat Real ve City'i aynı kefeye koyamayız. City geçtiğimiz günlerde de Raul'u takıma katmak için ufak bir girişimde bulundu ancak bunun da olamayacağını anlayınca vazgeçti. Raul'u alamayacağını anlayan El'Fahim'in bir başka Real'liye yöneldiği söyleniyor. Bu isim Gonzalo Higuain. Gonzalo Real'de her zaman yer bulabilecek bir oyuncu ve ikna etmesi zor olacak gibi.



Önemli bir diğer transfer konusu ise sezon bittikten sonra boşalacak olan Chelsea'nin başına kimin geçeceği. Ortalıkta bir Ancelotti dolaşıyor ama buda bir dedikodudan ibaret. Bunun gerçek olma ihtimalide var hiç şüphesiz. Son yıllarda Milan'ın başarısızlığı Carlo'nun koltuğunu sarsmıştı. Hazır Milan'dan laf açılmışken onlarında bu yaz çok hareketli günler yaşayacağı kesin. Takımın yaş ortalamsı neredeyse 35 ve artık gençleşmeleri gerekiyor. Maldini, Favalli, İnzaghi, Nesta, Andry, Ambrossini, Kalac, Dida... Bu oyuncular Milan'ın yaş ortalamsını yükseltenler. Ayrıca Milan'ın transfer yapması gereken ilk yer kale mevkii bana göre. Geçen günlerde Milan'ın kalesi için sürpriz bir isim yazıldı İtalyan basınında. Fenerbahçe'li Volkan Demirel... Takımda kalmalarına kesin gözüyle bakılanlar Gattuso, Pirlo, Pato ve Seedorf. Ronaldinho'nun ise geleceği belli değil. City ile adı geçiyor ancak bu da zor gibi. Milan ile adı geçenlerden biride Adebayor. Gençleştirme politikası kapsamında mantıklı görünen bu transfer için Milan'ın büyük paraları gözden çıkarması gerekecek.



Mourinho'lu İnter'de hareketli günler yaşayacak. Perez'in İbrahimovic'i almak istemesinden bahsettik. Birde İnter'in alacakları konusunda dedikodular mevcut. En çok konuşulan ise ManU'lu Vidic. Mourinho'nun ona hayran olduğu biliniyor zaten ama İnter'in böyle bir girişimde bulunduğu henüz resmiyet kazanmadı. Ferguson'unda Vidic'i monte ettiği yerden söküp atacağınıda hiç sanmıyorum. İnter'in kesin olarak listesinde bulunan isim müthiş bir sezon geçiren Genoa'lı Milito. İnter'in bu oyuncuyu almasındaki tek engel, Milito'nun eski takımı Zaragoza'nın yeniden La Liga'ya yükselmesi ile birlikte oraya gitmek isteyecek olması.


Şimdilik Avrupa'da en çok bunlar konuşuluyor. Ülkemiz de de durum pek farklı değil. Ronaldinho'nun Fenerbahçe'yle bile ismi geçiyor. Bekleyip neler olacağını göreceğiz.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan