13 Mayıs 2009 Çarşamba

08-09 Krallık yarışında son durum

Premier League
Şuan İngiltere'de krallıkta Ronaldo zirvede bulunuyor. Onun için pek birşey yazmaya gerek yok herşey ortada zaten. Şuanki gol sayısını verelim:19. Geçen yıl ile karşılaştırıldığında bu sayı az. Onu Anelka 17, Gerrard ise 15 gol ile takip ediyor şu aralar. Man City'nin yıldızı Robinho ise kendinden beklenen 20 gol barajını halen aşamadı. Şuan 14. Son haftalara girilirken ben Anelka'yı Ronaldo'nun önünde daha şanslı görüyorum. İkiside 20 gol barajını aşacaklarıdır ancak Anelka bence zirvede bitirecektir.


La Liga

Samel Eto'o zirvede götürüyor 28 golle fakat Forlan 27 gol ile ensesinde. Premier Lig'e nazaran La Liga'da krallıktaki yarışta atılan goller daha fazla. Barca'daki üretkenlik göz önüne alındığında Eto'o'nun gol krallığını alması kesin gibi. Eto'o ve Forlan'ı ise 25 gol ile Villa, 23 gol ile Messi takip ediyor. Daivd Villa biraz çabalarsa belki bir sürpriz yapıp liderliğe oturabilir La Liga'da. İlk sıralarda bir Raul'u görmek beni mutlu ederdi ama ilk beşte yok maalesef kaptan.


Bundesliga

İşte bu ligdeki golcülere hayranım. Hepsi birer gol makinası. Dzeko, Grafite ve 'super' Mario Gomez arasında müthiş bir yarış var. Dzeko daha bu akşam BVB karşısında 3 gol attı. Gomez'de atmaya devam ediyor. Bundesliga'da şuan için gol kralını tahmin etmek çok güç. Helmes'ide unutmamak gerek. Çok yetenekli ve genç bir oyuncu. İleride daha da iyi olacaktır. Şimdi bu satırlara Vedad sakatlanmasaydı büyük ihtimal onu lider yazardık ama maalesef sezonu kapatmıştı. Ona rağmen 18 gol ile hala sıralamada. Hatta oynamadığı haftalarda bile liderdi kendisi.


Serie A

Marco Di Vaio zirvede 22 gol ile, İbra 21 ile tam arkasında. Di Vaio Bologna'nın atıığı gollerin çoğunda söz sahibi. 2001'de Parma'daki performansını hatırlatıyor adeta. Ama benim liderlik için favorim İbra. Gerçi İnter şampiyonluğu garantiledi gibi. Biraz gevşeklik gözlenebilir ama Zlatan bu, belli olmaz. Genoa'lı Milito'da 19 gol atarak 20 gol barajına çok yaklaştı, geçecektir de. Seneye büyük bir takıma göz kırpıyor kendisi.


TSL

Ligimizde bitiriciliğini çok beğendiğim Baros 20 gol ile lider. Onu morali bozuk olan ve Galatasaray maçında gerçek kimliğini sahaya yansıtan Taner 16 gol ile takip ediyor. Krallık yarışında Baros'u çıkartırsak İstanbul'un üç büyüğünden hiçbir futbolcunun olmaması da dikkat çekici. Baros zirvede, öyle de bitirecektir.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan