21 Mayıs 2010 Cuma

İnter '65 vs Bayern '01



İnter'in şimdiki adı ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı son yıl 1965. Bayern Münih'in ise özlemi biraz daha az, 2001. Bu iki takım; İnter '65 ve Bayern '01 kozlarını Barbarossa Arena'da 185 kişi, Blogger, Twitter, RSS gibi platfrormlar ile yüzlerce kişi önünde paylaşıyorlar... Maçı Norveçli hakem 'Tom Henning Øvrebø' yönetiyor.

İnter 1965 maça kalede Sarti, defansta Burgnich, Facchetti, Guarneri ve Picchi, orta alanda Bedin, Jair de Costa, Suarez, Carso, ileride ise Mazzola ve Piero ile başlıyor. 

Bayern 2001 ise kalede Kahn, defansta Sagnol, Kuffour, P. Andersson, Linke ve Lizirazu, orta alanda O. Hargreaves, Effenberg, Salihamidzic, Mehmet Scholl, ileride ise Elber ile başlıyor.

Ottmar Hitzfeld bu maçta kaptanı Effenberg'e çok güveniyor.  Helenio Herrera ise 1964 yılının şampiyonu olarak takımının başındaki yerini alıyor. Maçtan önce yaptığı açıklamada Hitzfeld bu kupayı ne kadar çok istediğini açıklıyor fakat Herrera'dan cevap gecikmiyor: 'En az onlar kadar biz de istiyoruz...'

Takımlar nihayet sahaya çıkıyorlar. Bayern kaptanı Effenberg sahaya çıkarken geçen sezon ManU karşısında son anda kaybettikleri kupaya bakıyor. İnter'de Brezilyalı Jair'de sahaya çıkarken kupayı şöyle bir sıvazlıyor. 

Dk 01: Maça İnter 65 başlıyor. Daha ilk dakika da gerçekten çok hırslılar. Jair'in uzun topunda Mazzola topa yetişemiyor ve top Kahn'da kalıyor.

Dk 12: İlk 10 dakika müthiş bir baskı kuran İnter'e nihayet cevap geliyor. Hargreaves'in ara pasında sağ kanattan çok hızlı çıkan Salihamidzic bir de karşısındaki Burgnich'i saf dışı bırakıyor. Ancak yaptığı ortasında Elber'den önce yükselen Guarneri topu uzaklaştırıyor. 

Dk 24: Dakikalardır orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maç izliyoruz. Effenberg ve Bedin mücadelenin başrollerini oynuyorlar. Bir anda İnter savunmasının unuttuğu M. Scholl defansın arkasına sarkıyor ve bu dakikada kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ancak kaleci Sarti ceza alanı dışına zamanında çıkarak mutlak bir golü önlüyor.

Dk 29: Sağ kanttan hızla ilerleyen Jair'e sert bir müdahele yapan Sagnol bu dakika da Ovrebo'dan sarı kart görüyor.

Dk 30: Ve GOL! Serbest vuruşu sağ kanattan kullanan Jair harika bir orta kesiyor ve topu kafayla ağlara gönderen isim Mazzola oluyor. Dakikalardır oyunun kontrolünü Bayern 01'in eline veren İnter 65 beklenmedik bir anda önce geçiyor. Bu gol aynı zamanda kitlenen ve zaman zaman zevksiz bir hal alan maçında kilidini açan gol oluyor...

Dk 38: İnter 65'in golünden sonra Bayern 01 daha atak bir oyun anlayışı içine giriyor. Sol kanattan Lizirazu topu M. Scholl ile buluşturuyor ve o da yine Elber'e doğru ortayı kesiyor fakat İnter 65 defansı topu uzaklaştıryor. Bayern gol için elinden geleni yapıyor.

Dk: 43: Ve TOP AĞLARDA! Bayern 01'in baskısı nihayet sonuç veriyor. Mazzola o kafa golünü attığı için pişman gibi! Salihamizdic'in ortasını İnter 65 defansı kafayla uzaklaştırıyor. Ceza alanı önüne düşen topu kaptan Effenberg gelişine harika bir vuruşla sol köşeden ağlara yolluyor. Uzun yıllar unutulmayacak bir gol bu...

İlk yarı sonucu İnter 1965 1-1 Bayern 2001

İkinci devreye İnter 65 aynı kadro ile geliyor. Bayern 01'de ise bir değişiklik var. Owen Hargreaves yerini Carsten Jancker'e bırakıyor. Bayern 01 böylece çift forvete dönmüş oluyor. 

Dk 51: İkinci yarıya ilk yarının başlarında olduğu gibi hızlı başlayan taraf İnter 65 oluyor. Kazanılan kornerde defanstan çıkıp gelen Guerneri'nin kafası direkte patlıyor, ardından Kuffour topu uzaklaştırıyor.

Dk 57: Yine bir İnter 65 atağı ancak kalede Kahn var... Luiz Suarez'in serbest vuruşu Kahn'ın ellerinde eriyor...

Dk 63: Ve PENALTI! Bayern 01 sakin paslarla İnter 65 kalesine yaklaşıyor. Linke'nin uzun topunu Elber kafayla Jancker'in önüne indiriyor, önü boş olan Jancker topa tam vuracakken Picchi'nin müdahelesi ile yerde kalıyor. Ovrebo tereddütsüz penaltı diyor. Topun başına M. Scholl geçiyor, uzunca geriliyor, sert şutunu İnter 65 kalecisi Sarti kornere tokatlıyor. Bayern 01 öne geçme şansını kaybediyor.

Dk 69: Yine Jair ve yine Sagnol. Üst üste çalımlarla ilerleyen Jair'i çekerek düşüren Sagnol ikinci sarıdan oyundan atılıyor. Bayern 01'in tüm planları alt üst oluyor.

Dk 76: İki takımda aynı anda iki değişiklik yapıyor. Bayern 01'de oyundan çıkan M. Scholl oluyor, yerine giren ise Tarnat. Bayern 01 Sagnol'ün kırmızısından sonra biraz olsun önlem almış oluyor ancak bu atak organizasyonlarını şüphesiz etkiliyecek. İnter 65'te ise ilk değişiklik bu dakikaya kadar hiçbir varlık gösteremeyen Piero ile Misaro arasında oluyor.

Dk 82: Bayern 10 kişi kaldıktan sonra atakları kısırlaşıyor. İnter 65 bu dakikada oyuna sonradan giren Milani ile ceza sahası dışından kaleyi yokluyor ancak top çok az farkla dışarıya çıkıyor. Bayern 01 taraftarı rahat bir nefes alıyor. 

Dk 88: Ve GOOL! Tam bütün taraftarlar maçın 1-1 bitmesini beklerken 10 kişilik Bayern 01 golü bir kontra atakla buluyor. İnter 65'in orta alanda Effenberg'e kaptırdığı top sağ kanatta Salihamidzic ile buluşuyor. İnter 65 savunmasını az adamla yakalayan Bayern 01'de Salihamidzic'in yerden pasında topu kalecinin sağından kaleye yuvarlayan Jancker oluyor. Müthiş bir sevinç var. Ottmar Hitzfeld kenardan sevinci kısa kesmeleri için elleriyla çabuk geri benzeri işaretler yapıyor.

Dk 90: Ve BAYERN 2001 Kupanın sahibi. Müthiş bir sevinç var. Takım taraftarına koşarken kaptan Effenberg gözyaşlarını tutamıyor. İnter 65 ise çkmüş vaziyette. Rakibi 10 kişi kaldıktan sonra öne geçme şansları varken bir kontra atakta kupayı kaybetmek onları yıkıyor adeta. Helenio Herrera sahanın kenarında dizlerinin üstüne çkmüş sahada olan biteni izliyor. UEFA başkanı elinde kupa ile geliyor ve kupayı Effenberg'in ellerine bırakıyor... 


İnter 1965

GK 1 Giuliano Sarti *** 
RB 2 Tarcisio Burgnich **
LB 3 Giacinto Facchetti ***
DM 4 Gianfranco Bedin **
CB 5 Aristide Guarneri ***
SW 6 Armando Picchi **
RW 7 Jair da Costa ****
FW 8 Sandro Mazzola (c) **** (Gol dk 30)
FW 9 Joaquín Peiró * (76') N. Milano **
CM 10 Luis Suárez **
CM 11 Mario Corso ***

Bayern Münih 2001

GK 1 Oliver Kahn ****
RWB 2 Willy Sagnol  **
CB 4 Samuel Kuffour ***
CB 5 Patrik Andersson  ***
CB 25 Thomas Linke ***
LWB 3 Bixente Lizarazu ****
CM 23 Owen Hargreaves ** (45') Jancker **** (Gol dk 88)
CM 11 Stefan Effenberg (c) ***** (Gol dk 43)
AM 20 Hasan Salihamidžić ****
AM 7 Mehmet Scholl *** (76') Tarnat **
CF 9 Élber Giovane ***

3 YORUM:

Can dedi ki...

Facchetti'li defans o kadar pozisyon vermez! :)

Ayrıca duran toptan golü onun atmasını isterdim; golcü bir defans oyuncusudur.

Jordan dedi ki...

İnter bu sefer oper ama oguz hahaha.:D

Alp dedi ki...

boynuz kulağı geçecek :)

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan