14 Kasım 2009 Cumartesi

Blog Söyleşileri #4 Ali Okancı 2. Bölüm


15) Blog alemine geçelim. Pannearabiata'nın açılma hikayesi nasıl oldu?
Blogun yaklaşık 14-15 aylık bir geçmişi var. Aslında eşim bana 3 yıl önce blog tutmamı tavsiye etmişti. O bu konuları iyi biliyor internet sektöründe çalıştığı için. Ama o dönem NTV'de çalışıyordum ve açıkçası başımı kaşıyacak vaktim yoktu. Milliyet gazetesinin blog bölümünde birkaç yazı yazdım. NTVSpor.net'te de zaman zaman yazıyordum. Bunlar beni tatmin ediyordu o dönemde. Sonra Habertürk zamanı Bülent Timurlenk'le ve blogu ile tanıştım. Aklıma bir blog programı yapmak geldi. Ama dedim ki kendi kendime eğer blog programı yapacaksan, blog yazarı olman, o alemin dilinden anlaman lazım. O yüzden ben de olayın içine girdim. Sonra yazdıkça yazmaya başladım. Çekirdek yemek gibi oldu. Başlayınca bırakamıyorsunuz. Ama hiçbir zaman blogum okunsun gibi bir düşünceye, arzuya sahip olmadım. Her zaman 1 kişi de okusa bana yeter dedim. Amaç olarak da eğlenmek ve eğlendirmeyi benimsedim.

16) Blogun ismi nereden geliyor?
Geçen yıl Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında yurtdışındayken 40 gün boyunca genelde makarna yedim ve çoğunlukla da bu makarna "pennearabiata" oldu. Okay Karacan da bana penneci diye takılırdı. Ordan aklıma geldi ve koydum.

17) Futbloglar ve Blog İdman Yurdu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Üyeyim işte ikisine de, takılıyorum öyle. Pek bir düşüncem yok. Doğruyu söylemek gerekise ikisine de pek fazla girip bakmam açıkçası.

18) Bloglar, özellikle futbol blogları büyük bir çıkış içerisinde. Siz ne düşünüyorsunuz?
Artsın daha çok olsun. Herkes yazsın, okusun, paylaşsın ama kimse kimseye saygısızlık etmesin. Eğlenmeye baksınlar. Bu ortamı kavga, ağız dalaşı, kıskançlık, çekişme gibi çirkin şeylerle bozmasınlar.

19) Blogların alternatif medya olarak adlandırılması sizce ne kadar doğru?
Gazetelerdeki gereksiz haber ve yorumları okumaktan sıkılanlar için gerekli diye düşünüyorum. Benim için alternatif olmadı ama, sebebi de pek fazla bizim gazeteleri okumamam sanırım.

20) Zevkle okuduğunuz bloglar hangileri?
Blogumda Blog 11'i diye bir bölüm var, oradakileri okumaya çalışıyorum. Ama bunu çok fazla yaptığımı söyleyemem. Zamanım çok fazla olmuyor.

21) Blog yazmaya yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz neler?

Bol bol okusunlar ve olayların farklı yanlarını görmeye çalışsınlar. Yenilikçi olma gayreti içinde olsunlar. Herşeyden önemlisi de benim blogum okunmuyor, bana yorum gelmiyor gibi sığ düşüncelere kapılmasınlar. Sabırla yazmaya devam etsinler.

22) FM ya da CM oynuyor musunuz?

CM oynuyorum.

23) EA Sports'un Fifa 2010 ile beraber Pes'i artık geçtiğini düşünenlerdenim. Sizin fikriniz nedir bununla ilgili?
Fifa 2010'un sadece demosunu oynadım. Birşey söyleyemeyeceğim. Ama ben PES'i severim.

24) Türkiye'nin en güzel kadını? :)
Eşim :)

25) Son olarak Mutlak Gol Pozisyonu'nu soralım. Blogu nasıl buldunuz?
Öncelikle böyle bir söyleşi yapmayı düşündüğün ve kafa yorduğun için bloguna gerçekten önem verdiğini ve gelişmesini istediğini düşünüyorum. Şablonun ve yazı karakterlerin de insanda okuma hissi uyandırıyor. İçi dolu şeyler yazmaya çalışıyorsun. Blog boş değil yani. Başarılarının devamını dilerim.


26) Çok teşekkür ediyorum söyleşi için...
Rica ederim.

11 YORUM:

Jordan dedi ki...

gayet guzel bir soylesi olmus.:)

stalker dedi ki...

20) Zevkle okuduğunuz bloglar hangileri?
Blogumda Blog 11'i diye bir bölüm var, oradakileri okumaya çalışıyorum. Ama bunu çok fazla yaptığımı söyleyemem. Zamanım çok fazla olmuyor.

Oğuz Öztürk dedi ki...

@ Jordan,

Teşekkürler

Oğuz Öztürk dedi ki...

@ stalker

evet ?

stalker dedi ki...

ego tatmini, desem oğuz öztürk. blog okumayan birinin blog yazması... bi tek bana mı ilginç geldi acaba?

Oğuz Öztürk dedi ki...

Bilemiyorum. Herkes istediği blogu takip edebilir. Benim blogumda 'blog's' bölümüne bakarsan 118 tane falan blog göreceksin. Ben 118 tane takip ediyorum, Ali bey 11.. Sadece sayı farklı o kadar :)

stalker dedi ki...

"Blogumda Blog 11'i diye bir bölüm var, oradakileri okumaya çalışıyorum. Ama bunu çok fazla yaptığımı söyleyemem."

farklılık sayıda değil ki.. sevdiği 11 blogdan bahsediyor, onları da çok fazla okuyamadığını söylüyor. ben mi yanlış anladım acep...

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Oğuz Öztürk dedi ki...

Tercih meselesi diyelim

lifeislife!! dedi ki...

Güzel söyleşi. Devam eder umarım böyle değerli isimlerle

PENNEARABIATA dedi ki...

@stalker 11 tane blogu fırsat buldukça okuyorum demektir bu. Daha da acarsam o kadar çok ilgilenmem gereken şey oluyor ki gün icinde kendimi veremiyorum demektir. Ama en çok o blogları okuyorum tekrarlayayim. Benim neyi okuyup okumadığım da o kadar önemli değil ayrıca. Blog okumadan blog yazmamak gibi bir kural olduğunu da hiç duymadım.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan