29 Kasım 2009 Pazar

1 Şubat 2004, Fenerbahçe - Trabzonspor

Hazır Kurban Bayramı'nın içindeyiz, daha önce 2000'li yıllarda yine Kurban Bayramı'nda oynanan bir lig maçından bahsetmek istedim.

***

2004 yılındaki Kurban Bayramı'nın 2. gününde karşılaşmıştı iki takım. Bu maçtan önce Trabzonspor önceki 5 lig maçında Kadıköy'de galibiyet yüzü görememişti. Maçtan galip ayrılan yine 3-1 ile Fenerbahçe olmuş, Daum şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geçmeyi başarmıştı. 

***

Fenerbahçe'de Nobre ve Van Hooijdonk'un ilk sezonları olmasına rağmen Nobre'nin hırslı oyunu dikkatleri çekiyor, Hooijdonk ise her geçen gün kendine hayran bıraktırıyordu. Zira o maçında en iyi oyuncusu Hooijdonk'tu. Topsuz oyunu harikulade, topla beraber her takımın korkacağı bir oyuncu gibiydi o maçta Hooijdonk. Aslında Ümit Özat'ın dediği gibi; Fenerbahçe o maçta Hooijdonk'a o maçta biraz daha ısınsa 4. ve 5. gollerin gelmemesi için hiçbir neden yoktu. Aurelio ise bu maçta yıllar sonra 'alternatifi' olmayan oyun olarak lanse edilen oyununu oynamaya başlamıştı. Kalede Volkan tecrübesiz olmasına rağmen yavaş yavaş ısınıyordu. 

***

Daha önce oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarına nazaran daha sakin ve güzel bir maç olmuştu 1 Şubat 2004'teki bu maç... Belki de nedeni bayram olmasıydı...

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan