3 Kasım 2009 Salı

Lennart Thy

Daha önce Dünya U-17 Şampiyonası'ndan dikkat çeken diğer bir oyuncu olan Haris Seferovic'i yazmıştım. Konuğumuz bu kez Alman milli takımının forvet oyuncusu Lennart Thy.

***

1992 Frechen doğumlu. İlk oynadığı takımda doğal olarak kasabasının takımı Viktoria Frechen oldu.  2007-2008 sezonu geldiğinde Werder Bremen'in alt yapısında yerini aldı. İlk sezonunda kendi yaş grubunda 21 maçta 16 gol atmayı başardı. U-16 takımında 15 yaşında oynamaya başladı ve ilk maçında Rusya'ya karşı 3 gol atmayı başardı. Dikkatleri ilk kez oynadığı bu maçta çekmeyi başardı.

***

Şuanda şampiyonanın gol kralı 3 gol ile Lennart. Almanya'nın ilk oynadığı Honduras maçında adeta fırtına gibi esti. 55 ve 56. dakikalarda attığı goller ile Almanya maçtan 3 puan ile ayrıldı. Grubun son maçı olan Nijerya karşılaşmasında da fileleri havalandırmayı başardı. 

***

Lennart Thy sanki 80'lerin futbolundan günümüze gelmiş gibi. Çok soğuk kanlı, sade basit ve bir okadar da akıllı oyunuyor. Uzun bir forvet denemez(182cm), hızlı bir forvette denemez fakat sanki bu özelliklerin hepsini bir arada barındırır gibi duruyor. Ayrıca kendisine gelen bir topu ceza sahası içinde en iyi şekilde değerlendirecek kapasiteye de sahip bir oyuncu. Takıma topsuz alanda da katkısı çok büyük. Zamanla onu da izleyelim ve gelecekte neler olacak bekleyelim...

2 YORUM:

shenem dedi ki...

yazını yandaki müziğini açarak okudum ne keyifti ama:)

Oğuz Öztürk dedi ki...

Keyif almana sevindim :)

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan