26 Kasım 2010 Cuma

Andre Santos ve Gerçek Potansiyeli


Fenerbahçe'de gösterdiği performans ile sık sık eleştirilen Brezilyalı sol kanat oyuncusu Andre Santos, Real Madrid haberlerinden sonra bu kez Barcelona'nın gündeminde. Brezilya Milli Takımı'nda da kendisine sürekli yer bulan ve Corinthians'ta oynadığı dönemlerde de sık sık Barcelona'nın takibine giren sol kanat oyuncusu yapılan onca eleştiriye rağmen nasıl büyük kulüplerin ilgisini çekiyor?

Bu sezonki formuyla zaman zaman Fenerbahçe taraftarını üzen ve geçtiğimiz sezonun ikinci yarısındaki performansı aratan Andre Santos, tüm bunlara rağmen kesinlikle özel bir oyuncu. Yetenekli ve hücumcu bek oyuncularının takımlara artı değer kattığı şu günlerde formu daha yükseye çıkacak olan bir Andre Santos Fenerbhaçe'ye kesinlikle daha faydalı olacaktır. Tüm bunlara Andre Santos'un tekniği ile beraber topu oyuna sokma becerisi ve soğukkanlılğı eklendiğinde iyi bir oyuncu çıkıyor karşısınıza. Tabii tüm bu söylediklerimiz formda ve istekli olduğu zamanlarda belirginleşiyor. Aksi durumda bolca eleştirilen bir Andre Santos bize merhaba diyor. Daha formda olursa önünde oynayan Stoch gibi hem hareketli, hem de top tekniği yüksek olan bir oyuncu ile uyumlu bir görüntü içine girecektir.

İspanya'nın transfer haberlerinde önemli başarıları ile bilinen radyosu Cadena Ser, Barcelona'nın Andre Santos'u gelecek sezon transfer etmek için takibe aldığını bildirmişti yakın zamanda. Yine aynı İspanyol basını, Andre Santos Corinthians'ta 2008-2009 sezonunu geçirirken Barca'nın izlediğini yazmıştı.

Peki Andre Santos'un bu kadar ilgi çekmesine rağmen Fenerbahçe taraftarı tarafından sık eleştirilmesinini arkasında yatan ne? Cevap basit. Yeterince istekli görünmemesi ve bunu taraftara bir türlü hissettirememesi. Yine bu tarz oyunculara yaklaşımda çok önemli. Özellikle Brezilyalı oyuncularda sık sık görülen 'küsme' 'kırılma' gibi durumlar, oyuncuya yaklaşımın bir eseri olabilir. Aynı duruma sol kanadın diğer bir alternatifi Caner Erkin'de rastlamak mümkün değildir mesela. Andre Santos'un şuan yaşadıkları bununla ilgili olabilir.

Herşeyi bir kenara bırakırsak Andre Santos ile ilgili çıkan transfer haberlerinden sonra onun yurtdışına iyi bir rakamla iyi bir takıma gitme potansiyelinin Spor Toto Süper Lig'in en iyilerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Mevcut sorunların ortadan kalkmasıyla beraber daha önce Andre Santos'un bol yıldızlı performanslar sergilediğine sıkça şahit olduk. Ama tabii tüm bunlar kötü performanslarını arasında yitip gidiyor zaman zaman. Son oynanan Bucaspor maçındaki vasat futbolunun gündeme gelmesi, onun aslında yüksek olan potansiyelinin unutulmasına yol açıyor.

Son olarak Andre Santos'un Barcelona ya da Real Madrid ile ilgili çıkan haberlere inanmayıp gülmek yanlış olur. Çünkü ben Brezilyalı oyuncunun gerçek potansiyelini sergilediğinde bu iki takımda da kendine yer bulabileceğine inananlardanım. Aşağıdaki video, aslında Andre Santos'un gerçek potansiyelini gösteren bir bütün. Bununla yazımızı bitirelim.




Oğuz Öztürk, Goal.com

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

Futboldan zerre anlamayan adamlar bile Santos denen çapulcunun bırak İspanya'yı Türkiye'de bile OYNAYAMAYACAĞINI bilir. Defans yapmaktan aciz, ağır, sadece tekniği olan (o da artık Brezilya'da doğan her velette mevcut) sıradan bir adam. Real Madrid'de oynamak için Roberto Carlos olacaksın, Barcelona'da oynamak için Daniel Alves olacaksın. 3. sınıf Brezilyalı olmayacaksın, tıpkı Bilica, tıpkı Cristian, tıpkı yıllardır Türkiye'ye gelen çapulcu Brezilyalılar gibi. Alex gibi profesyonel olacaksın önce. Kendini mi, blogunu takip edenleri mi kandırıyorsun bilemedim. Hayırlı işler.

Oğuz Öztürk dedi ki...

Adsız kardeşim, kandırmak demeyelim biz ona. İnanmak diyelim. Bir yerde haklısın. Andre Santos fazlası ile yetenekli ancak bununla doğru orantılı olarak yeteri kadar profosyonel değil. Ben de Andre Santos'un bu yeteneklerinin yanında, senin tabirin ile 'çapulcu' gibi davranmadığı vakit daha iyi bir futbolcu olacağı kanaatindeyim. Bu kadar.

Hakan Özkan dedi ki...

Çapulcu mu?? A.Santos 3. sınıf, sıradan bir Brezilyalı ise ülkenin diğer tüm sol bekleri 4. sınıf ve altı olmalı.. Adam uzun süredir milli takım havuzunda. Evet mücadele gücünü yükseltmedikçe adı geçen o iki takımda oynayamaz doğru ama sen bu adamı Vederson'la da bir tutamazsın.

Sana da hayırlı işler adsızım..

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan