4 Kasım 2010 Perşembe

Dört Dörtlük Högh


Haziran 1995'te Fenerbahçe, defans hattına 1993'te takıma katılan Uche'nin yanına Brondby'de beraber oynadığı Jes Högh'ü transfer etmişti. O dönem Milliyet, tesislerde basın önünde top sektiren Högh'ü 'Dört Dörtlük' olarak manşetlemiş, ve oyuncuyu 'bilenlere' sormuştu. O dönem Real Madrid forması giyen Michael Laudrup, Högh için her takımda bulunması gereken bir oyuncu yorumunda bulunmuştu. Fenerbahçe'de 115 maça çıksa da Uche kadar göz önünde olmadı belki ama, kuzeyli olmanın getirdiği soğukkanlılığı defanstaki duruşundan çıkarmak mümkündü. Şimdi Lugano'nun yaptıklarını o dönemde Högh yapardı... Şeker gibi bir adam olan Högh Fenerbahçe'ye imza attığı gün Danimarkalı arkadaşları onun için şu sözleri sarf etmişlerdi;

Michael Laudrup: "Högh defansı sakinleştiren ve her mevkide oynayan bir oyuncu. Çok iyi markaj yapıyor. çabuk haraket edebilmesi, ofansif libero tarzında oynaması, her takımın arzuladığı bir futbolcu olduğunu gösteriyor."

Brian Laudrup: "Högh, liberonun adamı. Milli takımda eskiden Trabzonspor'da oynayan Olsen'in yerini aldı ve kendini çok geliştirdi. Savunmayı çok iyi stebilize eden, Teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Fenerbahçe taraftarının Högh'den beklentileri olabilir. Onun Türkiye'de başarılı olacağına yürekten inanıyorum." 

Marc Rieper: "Şuan Avrupa'da en iyi libero Högh'tür. Çok akıllı ve mükemmel bir insan. Onunla 4 yıl beraber oynadık. Zaten Uche ile de birlikte daha önce oynadılar. Uche ile çok iyi ikili olacaklar çünkü ikiside birbirini çok iyi tanıyor"

Richard Möller Nielsen: "Högh harika bir oyuncu. Her mevkide oynar ve iki ayağını da kullanır. Çabuk, tekniği yüksek, hava toplarında etkili, her ülkede oynayabilecek kapasitede. Fenerbahçe'de başarılı olacak."



Kaynak @milliyet gazete arşivi. 

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan