13 Mayıs 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Mehmet Topuz


Transferi çok konuşulmuştu Mehmet Topuz'un. Hatta, hala daha konuşulmaya devam ediyor. Beşiktaş mı, Fenerbahçe mi derken bir son dakika operasyonuyla Aziz Yıldırım uçağına atladı, Kayseri'ye gitti ve transferi bitirdi. Fakat bu transferden kârlı çıkan taraf Fenerbahçe olmadı. Kaptanından 9 milyon Avro kazanan Kayserispor, kulüp tarihi boyunca unutulmayacak bir transfer kazancına sahip oldu.

Sezonun ilk maçlarında yedek kulübesine mahkum kaldı Topuz. Hatta, Christoph Daum onun için futbolu bilmiyor dedi. Sağ kanatta Kazım'ın, göbekteyse Emre ve Baroni'nin gerisinde kaldı. Gökhan Gönül'ün olmadığı zamanlarda idareten sağ bek bile oynadı. Sonra malum skandallar baş gösterdi. Kazım sürgüne gitti, Mehmet Topuz sağ açığa yerleşti.

Önceleri, etkili olamadığı gerekçesiyle epey eleştirildi. Oyunu diklemesine oynayamıyor, sürekli içeriye kaçıyordu. Kazım'ın bindirmelerine alışkın Fenerbahçe taraftarı, kenarı kırk yılda bir kullanan Mehmet Topuz'a kolay kolay alışamadı. Hele "kara şubat" döneminde diğer tüm futbolcular gibi eleştirildikçe eleştirildi.

Kara şubat bitip Fenerbahçe toparlanınca Topuz da toparlandı. Yavaş yavaş hem yeni mevkisine hem de galibiyetlere alıştı. Performansı gitgide yükseliyordu. Ve nihayet, şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyan Ankaragücü maçında zirve yaptı. Önce Fenerbahçe forması altındaki ilk lig golünü attı, sonra performansıyla Ankaragücü orta sahasını kilitleyen dinamiklerden biri oldu. Mehmet Topuz'un şu anki performansı 9 milyon Avro'luk bonservis bedelini mümkünü yok karşılamaz fakat iyi bir transfer ve takım oyuncusu olduğunu söylemek zorundayız.

3 YORUM:

SirEvo dedi ki...

Tabata'dan sonra yılın kazığıdır gözümde. Türkiye liglerinde 1500 tane böyle oyuncu bulunur. Hiçbir artı özelliği yok bana göre, zaten olsa kötü dönemlerde biraz ortaya çıkar, ne bileyim gol falan atardı. Lugano eğilmese o golü de atamayacaktı ya neyse. :D

Dejan dedi ki...

iyi bir transfer olduğunu gösterdi. İki yönlü ortasaha diye başımızın etini yiyor basın. Emre ve Topuz iki yönlü oynayanların ağababası. Bir üçüncüyü düşünün, bu ikisinin çok altında kalacaktır.

muyek dedi ki...

Kayserisporun Fenerbahceye soktugu son 20 yilin en buyuk kazigidir. Bknz bir baska saglam kazik Rodrigo Tabata from Gaziantepspor.27 yasina gelmis bir adami 9 milyon arti en az piyasada ederi 2 milyon eu olucak Gokhan Emreciksin takasi ile toplamda 11 milyon eu'ya Fenerbahceye itelemek gercekten buyuk bir yonetim basarisidir. Suleyman Hurmaya herkes sovuyor , kufrediyor ama adam gercekten 10 numara pazarlamaci. Once Gokhan Unal 5 milyon eu'ya ,sonra topuz 11 milyon eu'ya helal olsun..

Gelelim Topuza bu sezon etliye sutluye bulasmadan rolantide idare etti ancak. Topuzun su oynadigi futbolu 1 milyon eu'ya alinan siradan bir adamda az cok oynardi kanimca. Biraz genc bir adam alinip oynatilsaydi en azindan 11 milyon verilmek yerine belki 11 milyon eu'ya satilmasi mumkun olurdu , ama Istanbuldaki sivri zekali yoneticilerle boyle hamleler cok ama cok zor..

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan