1 Nisan 2010 Perşembe

Barca'da sarışın, uzun saçlı bir forvet vardı nerede o?


2001 falandı sanıyorum...

River Plate futbol fabrikasının o yıl son ürünlerinden biriydi sarışın çocuk Maxi Lopez.

River'da yanlış hatırlamıyorsam sağ açık oynuyordu ve adeta fırtına gibiydi. Önden ayakları, arkadan uzun sarı saçları giderdi... Zaten ismi de karizmatikti... Hemen de dikkatleri çekti tabi doğal olarak. Arjantin futbolunun Avrupa'ya pazarladığı bilmemkaçıncı topçu olarak Barca'nın yolunu tuttu. 6 Milyon Euro falan vermişti yanlış hatırlamıyorsam Barcelona. 2005'ti, yeni ve heyecanlıydı aynı zamanda. Gençti de. (Hala genç saylır: 26). Geldikten sonra 23 Şubatta oynanan Chelsea maçında oyunun akışını değiştirmeyi başarmıştı. O maçla görmüştük ki Barca doğru bir iş yapmıştı. 

Arjantin futbolunun getirdiği tipik saldırgan ve dengesiz oyun anlayışını bünyesinde barındıran bir oyuncu olarak çıkmıştı sahneye. Geldiği sezon 21 maçta oynamıştı ve 3 gol atmıştı Maxi. Fakat ondan sonraki sezon ne olduysa Barca yönetimi Mallorca'ya göndermişti onu kiralık olarak. Kötü bir performansı yoktu ama belki de daha tecrübeli bir futbolcu olması içindi bu karar.

2006-2007 sezonunda 25 maça çıktıktan sonra göz önünde olduğu son sezon oldu bu...

Sonrasında Moskova'ya gitti 2 Milyon Euro gibi komik bir rakama. (Hayır Spartak falan değil FK Moskova). Kankalarla FİFA falan oynarken 'ya abi bu Barca'da sarışın uzun saçlı bi forvet vardı nerde o?' diye sorar olmuştuk bu dönemlerde.

Yine olmadı...

22 maça çıktı ama Moskova'da da kalamadı Maxi Lopez. 2009'un başından beri kiralık olarak Gremio'da takıldı... Şimdiki durağı ise Catania... 

26 yaşında olan bu sarışın adamı ben tekrar göz önünde görmek isteyenlerdenim. Ayrıca unutmadan, Arjantin'de yıldızı parladıktan sonra Barca'ya gelen ve tepetaklak kariyeri tersine dönen Saviola ve kaleci Roberto Bonano'nunda kankası olması muhtemel Maxi Lopez'in...Gerçi şimdilerde Saviola biraz toparlandı, belki Maxi Lopez'de toparlanıp tekrar gözümüzün önüne döner...

Fotoğraf @ flickr

3 YORUM:

mozlu dedi ki...

catania'da ? dahatakılmıyor mu bu adam ya geçen gün juventus'a da gol atmadı ben mı yanlıs hatırlıyorum...

felix mourinho dedi ki...

valla bence kariyeri chelsea'ye attığı golden sonra yaşadığı sevinç ile bitti. o nasıl bir sevinmeydi yahu.

http://www.youtube.com/watch?v=VybyTAQ4uB4

Oğuz Öztürk dedi ki...

o değil de bu spikeri gördüğüm yerde döverim ben

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan