29 Nisan 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Necati Ateş

2008-2009 sezonunu İspanya'da, Türk futbolcuların mülteci kampı Real Sociedad'ta geçirmişti Necati Ateş. Gerçi, pek hoş anılarla ayrılmadı, oynadığı 1451 dakikada ancak 1 gol bulabildi ama olsun.

Derken, sıkıntılı bir transfer dönemi yaşadı. Fenerbahçe'yle adı anıldı, sonra bir baktık yalnızca anılmakla kaldı. Galatasaray'a dönebilir mi derken, o kapı da kapandı. Transferin son günlerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Mehmet Özdilek, Necati'yi Antalyaspor'un futbolcusu yaptı.

Açık konuşmalıyım, sezon başında bu kadar oynayabileceğini, takımına böyle katkı sağlayabileceğini pek düşünmemiştim. Ne de olsa, oldukça kötü sayılabilecek bir İspanya tecrübesinin ardından memlekete dönmüştü. Antalyaspor'da Serge, Veysel, Ali Zitouni hatta Balili'nin yedeğinde bile kalabilirdi. Fakat o, geri dönüşü başardı.

Sezonun gol startını, forma şansı bulduğu ilk maçta Ankaragücü'ne karşı verdi. Ardından Diyarbakırspor ve Manisaspor filelerini sarstı. 17 maçlık devreyi(transferi 5. haftada gerçekleşti) 3 golle noktalamıştı. Şu anda ikinci devreden 14 haftayı geride bırakmış durumdayız. Bu 14 maçtaki gol sayısı 6.

Necati'nin sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Söylentilere göre yeni sezonda büyüklerden birinin formasını sırtlayacak. Akla ilk gelen takım Trabzonspor. Fakat, favorim Bursaspor. Hele, Sercan da satılırsa tencere yuvarlanır, kapağına nokta atış yapar. Transfer demişken, askerlik durumunu da göz önüne almak zorundayız elbette. Necati, kısa dönem askerlik yapmak amacıyla yurt dışı transferine de yönelebilir. Sociedad'ta kötü bir dönem geçirmiş olmasa dönmeyi düşünmüyordu zaten. Kısacası, Necati'nin gelecek sezon nerede olacağını bilmek için ya menajer ya da kâhin olmak gerekiyor. Neyse, biz bunları geçelim İzmirli santrforun futboluna odaklanalım!

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan