8 Nisan 2010 Perşembe

Haftanın Yıldızı; Jorginho


Türk futbolunun transfer duraklarından biri Gaziantepspor'dur. Celal Doğan döneminden gelen bir alışkanlıkla birbirinden kaliteli ve isimli transferlere imza atarlar. Gaziantep'ten sonra yolu Roma'ya düşen Lima, Fenerbahçe'de oynayan Johnson, Galatasaray'da oynayan Batista, Beşiktaş'ın büyük(!) transferi Tabata ve Brezilya ulusal takımında forma giymiş, bununla yetinmeyerek 1994 Dünya Kupası'na imza atan kadronun elemanlarından biri olmuş Viola yolu Doğu'nun Paris'ine düşen futbolculardan birkaçıdır. Bugünkü konuğumuz ise Julio Cesar ile birlikte 2009-2010 sezonunun bombalarından Jorginho.

Gaziantepspor Tabata'yı yolladığında "transfer market"in kapanmasına birkaç gün vardı. Hemen acil durum çekici ele alındı ve cam kırıldı. Couceiro'nun Portekiz'den tanıdığı Jorge Luiz Sousa ile anlaşma sağlandı.

Vitória Setúbal'de iken Couceiro'nun talebesi olan Jorginho, onun yönetimindeki takımda büyük performanslara imza attı. Bir dönem ismi Galatasaray'la dahi anıldı. Daha sonra Couceiro Porto'nun başına getirilince Jorginho'yu gözünü kırpmadan yönetime önerdi. Ne var ki, Couceiro'nun Porto günleri fazla uzun sürmedi. Jorginho, Co Adriaanse yönetiminde de başarılı oldu. Porto'nun kader maçlarında önemli sayılara imza attı. Takip eden sezonda Jesualdo Ferreira yönetimindeki takımda fazla forma şansı bulamayınca Portekiz'in başaltı takımlarından Braga ile 4 seneliğine sözleşme imzaladı.

Braga'da beklenen performansın altında kalınca sezon başında takım arkadaşı Avusturyalı santrfor Roland Linz ile birlikte Gaziantepspor'a transfer oldular. Couceiro'yu zaman zaman eleştiriyoruz ama böyle transferler için ismi büyük bir kolaylık oluyor. Yiğidi öldür ama hakkını yeme!

Jorginho 32 yaşında ve muhtemeldir ki Avrupa'daki son takımı Gaziantepspor olacak. Gaziantepspor onun gerisine sağlam ve sert bir orta saha kurmayı başarırsa Alex'in verdiği verimin bir başka boyutunu kendi takımlarında görebilirler. Jorginho sahiden de çok yetenekli ve top ayağına yakışan bir isim fakat tüm 10 numaralar gibi korunmaya ihtiyacı var. Bu sağlanırsa Jorginho'dan gelecek Tabata performansları, kimseyi şaşırtmamalı.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan