18 Nisan 2010 Pazar

"Onurumuza düzenlenen kupanın adı Atütürk Kupası olsun mu? "


Bugün Ş. Saraçoğlu'ndaki derbi öncesi 1998 yılından kıyıda köşede kalmış bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile nostalji yapalım.

10 Kasım 1998 günü Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için düzenlenen bir kupaydı Atatürk Kupası.

Maçtan önce Toshack ligi düşünerek yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkacağını beyan etmiş ancak başkan Süleyman Seba teknik heyet aracılığı ile Galli teknik adamı bu maçın her ne olursa olsun bir derbi maçı olduğunu ve kazanılması gerektiği yönünde uyarmıştı. Ancak değişen bir şey olmamıştı, Beşiktaş yönetimi tam kadroydu ancak takım yedeklerden ve gençlerden oluşuyordu.

Toshack'ın bu davranışı belki de Fenerbahçe teknik direktörü Löw'e yaramıştı. Fenerbahçe o maça kadar morali bozuk ve sarsantılı bir şekilde gidiyordu ve alınan bu galibiyet moralleri de biraz olsun yükseltmişti. Aynı zamanda bu derbi maçı Löw'ün Fenerbahçe ile kazandığı ilk ve tek derbi maçıydı. Zaten sezon sonu Fenerbahçe pozitif bir futbol oynasa da Löw'ün gönderilmesindeki en büyük etken kaybedilen onca derbi maçıydı. Goller Mosheu ve Tayfun Korkut'tan gelmişti.

Maç sonunda ise Fenerbahçe'nin kupayı almasının yanında Atatürk Kupası'na kimselerin ilgi göstermemesi konuşuluyırdu. Tribünlerde bu anlamlı kupada az taraftarı bir kenara bırakırsak devletin içinden kimselerin olmaması çok eleştirilmişti. Süleyman Demirel ise kupayla ilgili olarak "Onurumuza düzenlenen kupanın adı Atütürk Kupası olsun mu? " demiş ve noktayı koymuştu...

+

11 Aralık 1993, Beşiktaş - Fenerbahçe

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan