11 Nisan 2010 Pazar

Libertadores Tarihinin En Güzel Mücadelesi...


1989 sezonunda Boca Juniors Libertadores'te kendi ülkesinden Racing Club, Peru'dan Universitario ve Sporting Cristal'in bulunduğu gruptan 7 puan ile lider çıkmış ve son 16 için Paraguay'dan Olimpia ile eşleşmişti. İlk maç 5 Nisan'da Olimpia'nın sahası Manuel Ferreira'da oynanır ve galip gelen 2-0 ile Paraguaylılar olur. 


Rövanş maçından önce La Bombonera'da yine bilindik görüntüler vardır. Taraftar büyük bir çoşku içindedir. Fakat Olimpia ilk yarı da 0-2 öne geçince bu çoşku yarıda kalır. Taraftarlar aniden susarlar. İkinci yarının başında gelen Boca Juniors golü Arjantinlileri biraz umutlandırsa da Olimpia'da boş durmaz ve maç aniden 1-3'e gelir. 


1989'da Libertadores Kupası'nda deplasman golü uygulaması yoktur ve Los Xeneizes'e tam 4 gol gerekmektedir... Maçı yayınlayan televizyon yayını keser, taraftarlar radyolarınu kapatır, stadtakiler ise yavaş yavaş yerlerinden ayrılmaya başlarlar... Ve son 10 dakika da hiç beklenmeyen şeyler olur. Boca Juniors 85, 87, 89 ve 90'da tam 4 gol bırakır Olimpia filelerine. İmkansız denilen şey olur. Bu ana tanıklık eden sadece stadyumda kalanlar olmuştur. İki maçın toplamında durum 5-5 olunca maç penaltılara gider. Şokta olan Olimpia oyuncularının bu durumdan kurtulmaları uzun sürmez ve Boca'nın o kadar çabasına rağmen maçı 6-7 Olimpia penaltılar sayesinde kazanır. Futbolun bu acımasızlığı sarı-mavi tribünleri gözyaşlarına boğar... Maçı takip etmeyenler ve yayını durduranlar bu yaşananlara inanamzlar. Ertesi gün Arjantin Televizyonu maçı banttan vermek zorunda kalır bu tarihi an için... Daha sonra bu maç Libertadores tarinin en güzel mücadelesi olarak akıllarda kalır...

Foto @ Labombanera.com.ar, 1989 Boca Juniors

Boca Adına Perazzo'nun attığı 2. gol;


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan