15 Nisan 2010 Perşembe

Almeria - Real Madrid || Maç Öncesi || Sıcak iyi gelir...


Bölüm 32...

Real Madrid geçen hafta Santiago Bernabeu'da büründüğü buz gibi havanın ardından Akdeniz kıyısına biraz güneşin sıcaklığını hissetmek için 'Endülüs' e gidiyor... İspanya'nın en verimsiz toprağı olan Almeria şehri bu gece futbol ile verimli hale gelecek... Ufak psikolojik sorunlar baş göstermedi değil, tamir etmek gerekecek. 

UD Almeria taraftarı Real Madrid otobüsünü Messi maskeleri ile beraber karşılamış, sanırım Messi'nin Mart ayının sonlarında Almeria tam üç puana uzanacakken hayallerini çalıp götürdüğünü unutmuşlar...

Almeria'dan çok açık bir futbol bekliyorum. Zaten ligde de rahatlar. Düşme hattından uzak sayılırlar...  Ayrıca Almeria'nın son 9 maçını da kaybetmediğini de hatırlatalım. Almeria'nın bu maça kalede Alves, defansta Macedo, Pellerano, Acasiete ve Cisma, orta sahada Mbami, Barnaldello, Piatti, Soriano, Crusat ve ileride Kalu Uche ile çıkması yüksek ihtimal. Forvet te tek başına oynayacak olan Uche'nin takımın en tehlikeli ismi olduğunu belirtmek gerek. Şimdiye kadar 7 golü olsa da Almeria'nın fırvet hattında çizdiği dinamik görüntü rakip kim olursa olsun ufak çaplı problemlere neden olabiliyor. Uche'nin tam arkasında bulunan Soriano ise Almeria takımının belki de herşeyi...  En çok dakika alan oyuncu o ve takımda en fazla asist yapan yine Soriano. Onun ve Uche'nin üzerinde Real Madrid defansı ve özellikle Xabi Alonso'ya Soriano için büyük görev düşecek... Yine Soriano ve Uche'nin ligin ilk yarısında 4-2 Real Madrid galibiyeti ile biten maçta Almeria'nın 2 golünü attığını hatırlatalım.

Real Madrid'de kale İker'de. Defans hattında eksikler nedeniyle Pellegrini oynamalara gidecek gibi. Real Madrid'de bir türlü dikiş tutturamayan ancak benim halen çok beğendiğim Metzelder sakat... Garay cezalı. Bu durumda Sergio Ramos'un defansın ortasına geçip sol da Marcelo, sağda Arbeloa ile başlamasını bekliyorum. Diğer isimde kesin olarak Albiol olacaktır. Orta alanda ise Pellegrini'nin Gago aşkı devam etmekte. Ancak bu kez mevkii olarak daha sağa kayacak gibi. İşte bu durumda onun yerinde Lass'ın oynaması belki de daha doğru olurdu. Ben zaten sezon başından beri bir türlü kadro da yer almayan Gago'nun nasıl hemen kadronun vazgeçilmezi olduğunu anlamış değilim. M. Diarra'nın ise sakatlıktan Barca maçı öncesinde oynanan Racing maçı ile döndüğünü hatırlatalım. M. Diarra saha içinde oyunun gidişatına göre birçok oyuncunun üzerine alamayacağı mesuliyeti rahatlıkla yüklenebiliyor. Bu da Real Madrid orta alanının dinamizmin zirvesinde bir yapıya bürünmesine neden oluyor. 

Yine Xabi ve Van der Vaart yerlerini alacaklar, Guti ise onlara eşlik edecek. İleri ikili ise Ronaldo ve Higuain. Cristiano kağıt üstünde Higuain'in tam yanında oynuyor gibi görünse de zaman zaman kanatlardan gelecek, zaman zaman da orta alanda oyun kuracak her zamanki gibi. 

Real Madrid son 7 hafta da 7 galibiyet alıp 98 puan yapma amacında... İlk engel Almeria'yı mutlaka aşmak gerekecek...

Son olarak ligin ilk yarısında Ronaldo'nun oyundan atıldığı ve Real Madrid'in 4-2 kazandığı maçın özetini verelim...

Ve Gelelim en baştaki fotoğrafa. Bu elinde gökkuşağı tutan adam figürü Almeria kentinin sembolüymüş. Bunun tam olarak anlamı bilinmiyormuş ancak bir tür şaman veya antik tanrıyı simgelediğine, şans ve bereket getirdiğine ve kötülüklerden koruduğuna inanılıyormuş... Maça da şans getirsin... (Evet farkındayım ilginç oldu...)

1 YORUM:

SirEvo dedi ki...

Bu hafta çok iyi oldu yav. Salı-Çarş-Perş sürekli maç. Her hafta böyle olsa ya? :D

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan