24 Kasım 2009 Salı

Haftanın Yıldızı; İbrahim Üzülmez


Oğuz'dan böyle bir teklif gelince önce ilginç olacağını düşündüm. Ne yazacağımı şaşırdım. Sonra artık klasikleşen "Haftanın Panoraması"nın kısa bir kesitini burada yapmaya karar verdim. Kısa kesitten kastım şu, "Haftanın Oyuncusu" olarak nitelediğim futbolcuyu neden seçtiğimi sizlere özetle anlatmaya çalışacağım.
***
Barbarossa-Mutlak Gol Pozisyonu'ndaki ilk yazımın konuğu İbrahim Üzülmez. Yazılarımı takip edenler "emekçi ekolü"ne ayrı bir sempati duyduğumu bilirler. Peki, bu ekolün temsilcileri kimlerdir? İbrahim Üzülmez, Sabri Sarıoğlu, Selçuk Şahin, Hüseyin Çimşir vs. vs.
***
Emekçi ekolünün temsilcisi olmak için öncelikle "günah keçisi" olması gerekiyor futbolcunun. Hani Fight Club'ın giriş şartları var ya, bu da onun gibi birşey. Sonra, ciğer paralamak konusunda uzman olması gerekiyor ve en son, kısmî anlamda "yeteneksiz" olması gerekiyor.
***
Severim bu tür futbolcuları. Ekolün kurucu 4'lüsü hakkında savunma anlamında en az 1 yazı yazmışımdır bugüne kadar. Yazmaya da devam ederim, hiç üşenmem! Örneğin, Galatasaray Sabri'den iyisini bulabiliyor mu bugün? Selçuk'un Baroni'den ne eksiği var? Hani Trabzonspor'daki dertlerin tek kaynağı Hüseyin'di? Uzar, gider...
***
İbrahim Üzülmez, cumartesi akşamı muhteşem bir performans ortaya koydu. Jesus Almeyda'ya göre içine Giggs kaçmıştı; Aceto'ya göre Evra. Ne kaçmışsa kaçmıştı ama muhteşem oynamıştı ve unutmamamız gereken birşey var; bu adam 35 yaşında ve 36'sına girmesine yalnızca 4 ay var.
***
Belki hiçbir zaman süper yıldız olamayacak ama kalplerde her zaman büyük oyuncu olarak anılacak İbrahim Üzülmez. Tıpkı Rıza Çalımbay gibi, Müjdat Yetkiner gibi ya da Suat Kaya gibi.
***
Türk futbolu vefasızdır. Birkaç örnek dışında, güzel uğurlayamayız yıldızlarımızı. Bunlara bazen yıldızlar sebep olur, bazen kulüpler. Ama akıllarda kalan buruk tat, hiçbir zaman hafızadan silinmez. Kemalettin, jübilesini Fenerbahçe'de yapsa ve öyle veda etse hoş olmaz mıydı ya da Hakan Şükür Galatasaray'da?
***
İbrahim Üzülmez bari futbolu sürgünde bırakan yıldızlar familyasına girmesin. 37'sine, 38'ine kadar oynasın ve dilediği zaman bıraksın. Çok mu para alıyor sanki! Tebrikler İbo, senin nezdinde tüm hak ettiğini bulamamış yıldızlara gidiyor bu alkışlar.

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

sabri ve ibrahim yıllardır mükemmel hizmet etmişlerdir ama ne yazık ki hep arka planda ve 'yeteneksiz' olarak anılmışlardır...

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan