19 Nisan 2011 Salı

Cumartesi günü Santiago Bernabeu'da oynanan El Clasico'da yeni bir silah ortaya çıktı...

Cristiano Ronaldo, Barcelona karşısında beraberlik golünü atıp Real Madrid'in yeniden yenilmesini engellemiş olabilir, ama cumartesi günü Bernabeu'da oynanan El Clasico'da yeni bir kahraman ortaya çıktı. O adam Brezilya doğumlu Portekiz milli futbolcu Pepe'ydi.

28 yaşındaki oyuncu en çok defansın ortasındaki performansı ile biliniyor, ama o akşam daha çok milli takımdaki gibi orta sahanın merkezinde oynayarak Madrid'de öne çıktı.

Jose Mourinho rakibi tutmak için defansif gücü yüksek olan Mesut Özil'i kenara çekip Pepe, Xabi Alonso ve Sami Khedira'dan oluşan daha pragmatik bir orta saha üçlüsünü tercih etti. Madrid oyunun ilerki aşamalarına kadar pek hücum gücü gösteremedi, ama rakibi etkileyici bir biçimde tuttu ve Pepe orta sahadaki en aktif ve yıkıcı isimdi.

Pepe, Mourinho'nun kendisini joker olarak oyuna sürmesinden çok sanki o mevkide yıllardır oynuyormuş gibiydi. Madrid defansında kendine boşluk arayan Messi'nin önünü kestiği gibi pozisyona girdiğinde atletik yeteneklerini de sergiledi.

Çabuk sinirlenmesiyle bilinen savunma oyuncusu, topu orta sahada kapmak için belli bir derece özgürlüğe sahipken hırsını da yansıtma olanağı buldu ve bu görevi memnuniyet verecek biçimde yerine getirdi.

Pepe'nin etkinliği, beş faulü ile öne çıkarılabilir. Kritik bir biçimde bunlardan hiçbiri kartla cezalandırılmadı, ama busayede Barcelona'nın maçta ofansif ivme kazanmasını engelledi.

Raul Albiol'ün kırmızı kartından sonra Portekizli oyuncunun defansa geçtiği kısa bir sürede orta sahadaki kıvılcım eksildi, ama beraberinde Arvalo Arbeloa'nın sahneye çıkmasını ve sonrasında Pepe'nin orta sahaya yeniden çıkmasını getirdi.

Bu performansın Pepe için uzun dönemde etkisi olacağını düşünebiliriz. Defansif dengeye çok önem veren Mourinho yaklaşan üç El Clasico'da Pepe'yi benzer mevkide kullanabilir.

Pepe'yi orta sahanın ortasında kullanmak Portekizli teknik adam tarafından yapılmış akıllıca bir hamleydi ve kalan El Clasico maşlarındaki yaklaşımını da gösteriyor.

Pepe eğer son İspanya şampiyonları karşısında oynayacakları maçlarda bu büyüleyici performansını devam ettirirse sadece kendini dünya futbolunda bir süper star konumuna itmekle kalmayacak, aynı zamanda Madrid taraftarının da kalbinde taht kuracak.

Goal.com

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

real boyle hakemi bir daha zor bulur gibime geliyor,pepenin performansida daha cok faullere bagli oldugundan realin isi zor.

Shareef dedi ki...

Bir Realli olarak en sevmediğim futbolcu Pepe.. ama çok iyi oynadığı gerçeğini değiştirmez bu ama ne yazık ki bir daha ki maçta kırmızı kart görmeyeceği gerçeğini de değiştirmiyor..

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan