1 Nisan 2011 Cuma

Ibrahimovic'li Milan mı, Ibrahimovic'li Inter mi?

Milano derbisi öncesi sezonun en ilginç anlarından birini hatırlayalım. 275. Milano derbisinde eski takımına karşı sahaya çıkan Zlatan Ibrahimovic, Milan’ın maça mükemmel bir başlangıç yapmasını sağlar. Başlangıç düdüğünün çalmasının sadece dört dakika sonrasında Marco Materazzi’nin müdahalesiyle yerde kalan İsveçli yıldız, attığı penaltı golüyle çok kritik bir galibiyetin mimarı olmuştu. Milan sezon ikinci yarısındaki derbide yıldız golcüden faydalanamayacak.

Zlatan’ın bu sezon Milan’ın performansında büyük pay sahibi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Goal.com'da yapılan araştırma, bunu tekrar kanıtlar nitelikte. Ibra’nın gol attığı 14 maçta sadece 1 mağlubiyeti var Milan’ın. Yıldız golcünün sahneye çıkamadığı 16 maçta ise alınan mağlubiyet sayısı 3. Bu durumun en son örneğini Palermo maçında gördük.

Milan’ın iki yakasında da futbol oynayan Ibrahimovic’in takımlar için önemini anlamak adına ilginç bir istatistik çalışma yaptık. Inter döneminde Ibrahimovic’in gol attığı 44 maçta sadece 1 mağlubiyet alınmış. Ancak gol atamadığı maçlarda Inter’in mağlubiyet sayısı toplamın yüzde onunu geçmiyor. Inter’in maç başına gol yüzdesinde de Zlatan’ın gol attığı ve atmadığı maçlara bakıldığında önemli bir düşüş var.

Milan gol yollarında sezonun genelinde ciddi sorunlar yaşıyor. Geride kalan 30 maçta atılan 51 gol, şampiyon olmaya aday bir takım için çok az. Milan gol yollarındaki bu sıkıntıyı etkili savunmasıyla gidermeyi başardı. Ibra’nın sahada olduğu maçlarda Milan’ın maç başına gol yüzde 1.67. Ibra olmadığı zaman bu oran 1.44’e düşüyor.

Ligin dışına çıkıldığı zaman Ibrahimovic’in etkisinin düştüğünü görüyoruz. Hem Milan hem de Inter’de benzer bir durum gözlemliyoruz. Ibra’nın Inter dönemide takım 24 maçta 22 gol atabiliyor. Milan’da ise bu sayı 8 maçta 7 gol.

Bu sayılar ve analizler bize şu sonucu çıkarıyor. Milan’ın Zlatan Ibrahimovic bağımlığı, Inter’e oranla çok daha fazla. Yukarda yer alan tablo, Inter’in İsveçli yıldızn yokluğuna çok iyi çözümler bulduğu sezonlar olduğunu açıkça gösteriyor.

Şampiyonuk yarışını yakından ilgilendiren derbide Milan’ın Ibra’sızlıktan yana büyük sıkıntı yaşayabileceğini öngörmek zor değil.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan