17 Nisan 2011 Pazar

Andre Santos'un sayısı, şampiyonluk golü müydü?

100 dakika sürdü maç ve 100 dakika boyunca stres, sinir harbi ve hakemin her daim ön planda olduğu bir Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşması izledik. Son anına kadar stresin tavan yaptığı bu maçın ardından ise Aykut Kocaman'ın kritik hamlesi ile oyuna giren Miroslav Stoch'un direkten dönen şutunu tamamlayan Andre Santos, belki de şampiyonluk golünü kaydetti, taraftar da defalarca Brezilyalının ismini haykırdı...

Daha maçın başında Alex'in içinde bulunduğu ve penaltı beklediği pozisyondan sonra (48.saniye) maçın haliyle böyle geçmesi beni şaşırtmadı. Sık sık duran oyunca ise ilk yarı boyunca gol için umut vermeyen Fenerbahçe'nin gol bulamadıkça artan gerginliği ve bunun taraftara da sabırsızlık olarak yansıması, son anda gelen golün boşalımını da bir denli büyük yaptı.

Maçın son anlarında tribünler ve Gaziantepspor yedek kulübesi arasında yaşanan olayları bu stresli karşılaşmanın dışında tutarsak saha içinde yaşanan mücadelenin Premier Lig vari üst düzey olması da aslında futbolun içinde olan güzelliklerinden bir tanesiydi.

İlk yarı boyunca rakibini açamayan ve gol atamadıkça strese giren Fenerbahçe, Mamadou Niang'ın sakatlanıp yerine Semih Şentürk'ün girmesinden sonra ileride fiziken biraz güç kaybetse de, Aykut Kocaman'ın Issiar Dia ve Miroslav Stoch'u aynı anda oyuna alması maçı getiren diğer iki faktörden biri oldu. Müthiş yetenekleri ve kondisyonu ile rakip defansını yoran Dia ile beraber son dakikalarda çektiği şutun ardından golü getirmeye pozitif katkı yapan Stoch'un oyuna girmesinin de çok doğru hamleler olduğu anlaşılmış oldu.

Fenerbahçe'nin 2000'li yıllardan bu yana mazi olarak büyük çekişme içinde olduğu ve akıllara hemen 4-3'lük maçı getiren Gaziantepspor'da ise az ve öz gelen hücum oyuncularının Fenerbahçe üzerinde tedirginlik yaratmasının yanında eski bir Fenerbahçeli olan Olcan Adın'ın şutunun direkten döndüğü an, kırılma anlarından birisiydi.

Emre Güngör ve Diego Lugano'nun da maç boyunca bir türlü bitmek bilmeyen mücadeleleri ise tirajıkomik bir hadise oluverdi. Bir pozisyonun ardından forması çıkan Diego Lugano'nun hareketleri zaman zaman yüzlerde gülümseme yaratırken, zaman zaman bu ifade yine şahsi hareketleri sebebiyle kızgınlığa dönüştü.

Geçtiğimiz hafta Bursaspor maçının getirdiği gerinliğinde etkisi ile 0-0 devamn ettikçe stresli bir ruh haline dönüşen Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan alarak Trabzonspor-Bursaspor maçının sonucunu da beklemeye başladı. Ve yavaş yavaş iki takımın maçlarının aynı saatte oynatılmasının da zamanı geliyor gibi...

Son olarak, Gaziantepspor kadrosunu önümüzdeki sezon korumayı daha büyük işler başarabilir...

16.4.2011

Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor

Goal.com

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan