5 Ağustos 2010 Perşembe

Zaferlere bağımlı yaşayan bir kulüpten söz ediyoruz ancak Mourinho'nun bunun üstesinden geleceği kesin gibi.

Real Madrid için 2010-2011'in ilk takım fotoğrafı, Amerika Birleşik Devletleri.


Nihayet Real Madrid için 2010-2011 sezonuna giriş yapabiliriz. Yapılan ilk hazırlık maçına rağmen netleşmeyen bazı durumlar olsa da sezonu açabiliriz.

İlk hazırlık maçı bildiğiniz gibi ABD'de Club America ile oynandı ve 3-2 kazanıldı. Maçla ilgili söylenecek iki şey Cristiano Ronaldo'nun güzel golü ve maçın 2-1'lik yenilgiden 3-2'lık galbiyete çevrilmiş olması. Maç esnasında Jose Mourinho takım üzerinde beklenmedik bir şekilde 4-4-2 sistemini denedi. Pedro Leon ve C. Ronaldo kanatlarda görev alan isimlerdi ve sık sık yer değiştirdiler. Oyun planıda açık ve netti Real Madrid'in. Mourinho'nun takımlarının genel yapısından çok değil biraz farklı olarak oyuncular topu kovaladılar ve bu da büyük bir gol atma arzusu demekti. Yine Cristiano Ronaldo, Sergio Canales ve K. Benzema arasında güzel bir uyum ve kombinasyondan bahsetmek mümkün. Altını çizerek söylemek istiyorum. Sergio Canales Raul'den sonra Real Madrid takımının yeni bir efsanesi olabilir. Yine maç esnasında yeni yüzler de görmüş olduk. Adan, yeni transfer Di Maria ve Nacho bu maçta ikinci devre forma giydiler.  Şimdi oynanan bu maçtan hareketle sezon öncesi kısa bir Real Madrid ve Mourinho değerlendirmesi yapıp serimizin ilk yazısını hayata geçirelim.

İlk söylenmesi gerek Cristiano Ronaldo'nun 7 numarası. Defalarca tekrarlamıştım. Raul futbolu 'daha oynayacak yaşta' olmasına rağmen Real Madrid'de bırakmalıydı. Ya da hiç oynamasa dahi takımda bir şekilde ona yer bulunmalıydı. Raul'e Real Madrid yönetimi tarafından jubile önerildiği kesin. Fakat Raul doğal olarak bunu kabul etmedi. Oynamak istiyordu ve Schalke 04'e transfer oldu. 7 numara ise Raul'den sonra ya müzeye kaldırılacaktı ya da Cristiano Ronaldo'nun istediğin üzerine ona verilecekti. Daha önce de söylemiştim aslında. Raul Real Madrid ile özdeşleşmiş en büyük futbolcu ancak numarasının müzeye kaldırılması onun futbolu Real Madrid'de bırakması ile mümkün olabilirdi ancak. Cristiano Ronaldo'nun da en büyük istediği 7 numaraydı ve bunu da 'ben kızsam da' elde etmiş oldu böylece...

Başkan Florentino Perez Jose Mourinho'yu takımın başında görmek istediği gün aklından sadece şu cümle geçmiş olabilir 'Artık biz de kazanmalıyız!'. Bundan kasıt lig değil kesinlikle. Perez artık Şampiyonlar Ligi'ni takımının müzesinde görmek istiyor. Hiç şüphe yok ki Moutinho bu işe çok uygun. Zaten Jose Real Madrid ile anlaştığı gün Perez'in aklından geçen tıpkı C. Ronaldo'ya yaptığı gibi Santiago Bernebau Stadı'nda görkemli bir imza töreni düzenlemekti. Fakat daha başından Jose, ne kadar farklı bir isim olduğunu bu teklifi reddedip basit bir basın odasında gazeteciler önünde imza atmasıyla göstermiş oldu.

Sergio Canales... Yeni Raul?


Real Madrid'in sorunları var Avrupa kulvarında ancak Mourinho çok büyük bir teknik direktör ve bu sorunları kesinlikle çözecektir. Zaten Mourinho Real Madrid'e gelirken tek şartının 'benim işime karışmayın yeter' mantığında olduğunu yaptığı açıklamalardan da belli etmişti. Real Madrid yönetiminin en büyük sorunu da zaten bu yönde ve bununda Mourinho ile beraber biteceği kesin gibi. Çünkü Mourinho'nun artık kaybedeceği bir şey yok ancak Real Madrid'in kaybedeceği şeyler bir hayli fazla. Bu yüzden Perez bazı alışkanlıklarını değiştirmeli... İspanya'da genel kanı Perez'in ve Mourinho'nun elbette ki Real Madrid'in başarısı için çalışacakları. Ancak her ikisinin de fikirlerinin ve başarıya ulaşmaya çalışmaları farklı olabilir. Real Madrid bu her iki isminde bir payda da buluşması ile başarılı olacaktır. Aksi halde işine müdahele edilen bir Mourinho Real Madrid'de iki dakika durmaz. 

Real Madrid bugüne kadar Mourinho'nun çalıştıracağı en büyük kulüp. Zaferlere bağımlı yaşayan bir kulüpten söz ediyoruz ancak bunun üstesinden Mourinho'nun geleceği kesin gibi. Anlaşmazlıklar elbette ki olacaktır. En nihayetinde Perez gibi, Del Bosque'yi Şampiyonlar Ligi, Kıtalararası ve Lig şampiyonluklarına rağmen kovan bir başkandan söz ediyoruz. Ancak Mourinho'nun farkı bu tür anlaşmazlıklar olsa dahi beraberce bunun üstesinden gelmelerinde olacak. 

Zaferlere bağımlı yaşayan bir kulüpten söz ediyoruz ancak Mourinho'nun bunun üstesinden geleceği kesin gibi. 


La Liga'da şampiyon olabilmek için sadece Barcelona'yı geçmek yetecektir. (Sadece mi?) Ve tabii Şampiyonlar Ligi'nin artık tekrar dan kazanılması gerekiyor...

Diğer yazı da kadro yapısına, oyunculara ve transferler de değiniriz.

Son olarak Club America - Real Madrid maçının özeti;


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan