12 Ağustos 2010 Perşembe

Yeni Evinde İrlanda ve 100. Milli Maçında Kaptan R. Keane, İrlanda 0-1 Arjantin


İrlanda'nın yeni evi bundan böyle efsanevi başkent Dublin'deki Lansdowne Road'ın yerine inşa edilen Aviva Stadyumu olacak. Görünüş olarak zaten bir harika olan stadyum İrlanda'nın yağmurlu havasını da akıllıca değerlendirecek. Öyle ki yağan yağmur sularını bünyesinde biriktiren Aviva Stadyumu bu suların çimlerin bakımı için kullanılmasını sağlayacak. Stad ile ilgili görsellere ve bilgilere www.avivastadium.ie adresinden bakabilirsiniz. 

Aviva Stadyumu'nun açılışı ve R. Keane'in 100. milli maçı için Dublin'e davet alan takım Arjantin olmuştu. Maradona'dan boşalan koltuğu devralan S. Batista'nın takımı geçtiğimiz Dünya Kupası'nda sık karşılaştığımız gib durum olan ve Angel Di Maria'nın attığı 'tartışmalı' bir gol ile galip gelmeyi başardı. Fransa maçında büyük bir talihsizlik yaşayan S. Given ise ne kadar şanssız bir kaleci olduğunu da göstermiş oldu böylece...

İrlanda'da 'Kurt' teknik direktör Trapattoni'nin midesindeki rahatsızlık nedeniyle (Trapattoni midesinden bir operasyon geçirecek. 3 Eylüle kadar iyileşmesi ve Euro 2012 elemelerinin ilk maçında Ermenistan karşısında takımının başında olması bekleniyor) kenarda görev yapan yadrımcısı Tardelli sahada kalede S. Given'a görev verdi. McShane, O'shea, Dunne ve Kilbane defans hattını oluşturan isimler oldular. Bu güne kadar 100'ün üzerinde İrlanda formasını giymeyi başarmış olan sol bek K. Kilbane zaten ben kendimi bildim bileli milli takımın demir başı durumunda. Onun için İrlanda'nın İbrahim Üzülmez'i demek çok ta yanlış bir cümle olmayacaktır aslında. R. Dunne ise defansa hükmedişi ve bir an olsun azalmayan konsantresi ile J. O'shea ile beraber uyumlu bir görüntü çiziyor yıllardır. Orta alanda ise Fahey, Green, Andrews ve Duff görev yaptılar. İleri ikili ise alışılmışın dışında K. Doyle ve Keane olarak değil, Doyle'un sakatlığı nedeniyle Sheridan ve Keane'den oluştu. Arjantin'de ise yeni teknik adam Batista Maradona'nın 2010 Dünya Kupası'nda görev vermediği bir kaç isimle beraber Romero, Burdisso, Demichelis, Samuel, Heinze, Banega, Mascherano, Gago, Di Maria, Higuain ve Messi ile maça başladı. 

Maç içinde İrlanda milli takımı yaklaşık 40.000 seyirciyi çok ta tatmin edememesine rağmen dirençli bir oyun sergiledi ancak Di Maria'nın yaklaşık 10 metre ofsayttan sonra gelen golü yeşil ülke için biraz can sıkıcı oldu. Genel olarak her iki takımda da sezon öncesi olması nedeniyle ufak sorunların olduğunu söyleyebiliriz ancak bu isteksizlik olarak algılanamaz. Özellikle İrlanda ve kaptan R. Keane maç bitimine kadar büyük bir arzu ile oynadılar. Ancak bu Almanların darmadağın ettiği Arjantin defansını açmaya bir türlü yetmedi. Zaten Maradona'dan sonra koltuğa oturan Batista ile beraber Arjantin milli takımının daha yavaş ve akıllı bir oyun oynamaya çalıştığına şahit olduk. İrlanda'da Green ve Andrews orta alanın yükünü çeken isimler oldular. İleride kaptan Robbie Keane'in ise partneri Sheridan ile uyumsuz bir görüntü çizdiğini söyleyebiliriz. Zaten Sheridan yerini diğer devrede Keogh'a bıraktı. 

Kaptan Robbie Keane için bu maç 100. milli maçı oldu ve onun için galibiyet gelmese de hiç şüphe yok ki çok özeldi. Keane yıllardır yetenekleri çok sınırlı olarak görülmesine rağmen kanında dolaşan yeşil İrlanda kanının verdiği hırs ile hep vazgeçilmez olmayı başardı. 1998'den beri giydiği milli forma ile özdeşleşmiş durumda. Halihazırda Premier Lig'in en golcü futbolcusudur zaten. 2002 Dünya Kupası'nda milli takımının yanında olan Keane bu tecrübeyi yaşamasına rağmen 2006 ve 2010'da oynama şansını yakalayamadı. 2014'te ise 34 yaşında olacak ancak takımının katılması halinde onu Dünya Kupası'nda ikinci kez izleme şansına sahip olabiliriz.

Son olarak stadın açılışının ardından tribünlerdeki yerini alan M. Platini'nin ilse binlerce kişi tarafından yuhalandığı ve ıslıklandığı söyleniyor ancak bu ne kadar doğru bir bilgi tam olarak bilemiyorum...

Republic of Ireland: 1 Given; 2 McShane, 4 O'Shea, 5 Dunne, 3 Kilbane (20 Cunningham '57); 7 Fahey (18 Treacy '77), 6 Green, 8 Andrews (15 Gibson '68), 11 Duff; 9 Sheridan (17 Keogh '57), 10 Keane.

Subs not used: 16 Westwood, 12 Foley, 13 Kelly, 14 O'Dea, 19 Stokes, 23 Murphy.

Argentina: 1 Romero; 4 Burdisso (18 Zabableta h/t), 2 Demichelis, 13 Samuel (19 Coloccini '84), 6 Heinze (3 Insua '72); 15 Banega, 14 Mascherano, 8 Gago; 7 Di Maria (17 Gutierrez 75), 9 Higuain (22 Milito h/t), 10 Messi (21 Lavezzi '58).

Subs not used: 12 Andujar, 5 Bolatti, 11 Tevez, 16 Aguero, 20 Rodriguez, 23 Pastore.

Booked: Heinze

Referee: Peter Rasmussen (Denmark).

Attendance: 45,200.

2 YORUM:

onore dedi ki...

burada tartışılacak tek şey, avut vuruşunda ofsayt olmayacağını bilmeyen irlandalı oyuncular

Oğuz Öztürk dedi ki...

Fakat Higuain Romero'dan gelen topa dokunuyor, daha sonra Di Maria'nın önüne düşüyor.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan