30 Ağustos 2010 Pazartesi

RCD Mallorca - Real Madrid || Maç Sonu


İlk haftada beklenmedik bir kaza yaşadı Real Madrid Mallorca depslasmanında. 0-0 biten dün gece açık bir şekilde Real Madrid'in biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu göstermiş oldu. Maçtan önce Mourinho'nun yaptığı açıklamalara baktığımda olası bir puan kaybını beklemek boş bir durum değildi aslında. 

"  İki ay sonra daha iyi oynayacağız ve 4 ay sonra daha iyi bile olacağız. Takımlarım ikinci sezonlarında sabit çalışma metotları ile potansiyellerinin en üst noktasına ulaşırlar. Bununla birlikte, İyi bir kulüp başlangıçtan itibaren şampiyonlukları kazanmalıdır ve biz psikolojik olarak buna hazırız. Limitlerimizin nereye ulaştığını bilmek önemli çünkü bu bizi güçlendirir. "

Yani Jose Mourinho diyor ki, takımım çalışma metodlarına ve stratejilerime uyum sağladığında 2 ay kadar bir süre geçmiş olacak. Ancak bu süre zarfında yaşanacak bu tip puan kayıpları Barcelona gibi zaten hazır olan bir takım karşısında Real Madrid'in işini zora sokabilir. İkinci sezonlarında üst düzeye ulaşacaklarını söyleyen Mourinho iyi bir kulübün başlangıçtan itibaren şampiyon olması gerektiğini söyleyerek te ilk sezonunda hem Perez'in hem de artık pek sabrı kalmayan taraftarında psikolojisini anladığını vurguluyor...

Maça genel olarak bakarsak ilk 20 dakikalık bölümde istediği üstünlüğü kuramayan bir Real Madrid'den söz edebiliriz. Ligin ilk maçı olması nedeniyle adepte olmaya zorlanan iki takım izledik maçın ilk bölümlerinde. Bunun üstüne Mallorca takım defansını da iyi yapınca Real Madrid'in beklenen pozisyonlaru bulması çok zorlaştı. İkinci yarının başlarından sonra Real Madrid oyundaki üstünlüğü ele geçirse de bir türlü beklenilen gol gelmedi. 84. dakikada Benzema ve Higuain, 86. dakikada Khedira (Mourinho onu oyuna alırken 'işte' dedim. 'Selçuk Şahin giriyor Alex çıkıyor'...), 90. dakikada Mesut Özil ve yine Karim Benzema'yla fırsatlar bulundu ancak gol yine gelmedi. 

" Mutlak Gol Pozisyonu..."


Laudrup'un başında bulunduğu bir takım sizi her zaman zorlayabilir. Mallorca'da böyleydi dün gece. İçinde bulundukları mali krize rağmen sanki bundan hiç etkilenmemişler gibiydi. Orta alanlarındaki De Guzman ve kalecileri Aouate Mallorca adına en iyilerdi. Özellikle Aouate zaten maçın adamı seçildi ve Higuain'in yakaladığı net fırsatlara da geçit vermeyerek takımını olası bir mağlubiyetten kurtarmış oldu. Mallorca sınırlı potansiyeline rağmen bu kadar disiplinliyken tam tersi bir durumdan Real Madrid açısından bahsetmek mümkün mü? Özellikle bir kaç oyuncunun bireysel performanslarının beklentilerin altında kaldığı söylemek doğru olacak. Penarol maçında harika bir gol atan Di Maria Marca gazetesinde hayal kırıklığı olarak gösterilmiş ki bu maç için çok ta yanlış sayılmaz. Yine Cristiano Ronaldo iyi gibi görünse de geçmiş performanslarını daha yakından bildiğimiz için dün geceki oyunu maalesef yeterli düzeyde değildi. Sergio Canales'in çok genç ve tecrübesiz olduğuna sürekli değinen Mourinho nedeniyle ondan çok fazla bir şey beklemek elbette yanlış olurdu. Maç sonunda sakatlandığı açıklanan ve durumu belirsiz olan Lass ise bana göre Real Madrid adına sahanın en iyisiydi. Basmadık yer bırakmadı ve bir kaç ay öncesine kadar takımdan ayrılması gündemde olan bu adam maçtan önce 'Ona Chelsea'den beri hayranım' diyen Mourinho'nun da sözlerini haklı çıkartmış oldu. Mesut Özil oyuna girdiği dakikadan sonra sahada kaldığı anlarda ilerisi için umut verdi ancak onun da henüz hazır olmadığını söyleyebiliriz. Moutinho'nun maçtan önce yaptığı açıklamalarda yeni transferler Mesut ve Khedira'nın durumları hakkında zaten sabit bir fikre sahip oluyor şu durumda. " Khedira ve Mesut Özil için adapte olmak kolay değil. Ben onlardan iki günde ful performanslarını göstermelerini beklemiyorum. Sakinliklerini korumalılar ve yavaşça her şeyi gerçekleştirmeliler."



 


Real Madrid'in önümüzdeki hafta (milli maç arasından sonra) rakibi Camacho'lu Osasuna...


1 YORUM:

Bahtkazansın dedi ki...

Jose'yi takımın başına geitirirken sadece tek düşüncesinin Barçayı geçmek paranoyası içinde bulunan Perez'in de takımının ilk maçtan böyle ayrılmasına çok üzülmüştür.

Real madrid için sezon başı çıtayı Barça'yı geçmekle başlayan yolun maçıydı Mallorca deplasmanı.Real'in cift önliberoyla defansif sistemli ortaya sahaya çıktığı ilk maçtı.Mesut Özil'in neler yapabileceğini göreceğimiz ilk resmi maçtı. Jose zaman zaman 4-2-3-1 çıktığı sistemden vazgeçip ki sezon boyunca maç içinde görebileceğimiz iki kenarlı bir sisteme dönüp İnterde oynattıgı 4-3-3'ü denediği ama Mesut'un basarız olduğu , neden başarısız oldunuğunun temelinde CR7 ile birlikte tek forvet arkasında bu düzende de forma giyebilecek bir oyuncu olmamasının gösterdiği bir maç oldu.CR7 tırnaklarını ojelemekle geçirdiği yaz tatilinin kondisyon güç açısından ne kadar onu etkildediğini gösteren bir maç oldu...

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan