19 Ağustos 2010 Perşembe

" Trabzonspor Şöhretli Liverpool'u Dize Getirdi..." 1976'daki Trabzonspor ve Biraz Bu Geceye Dair...


Başlık 21 Ekim 1976 tarihli Milliyet gazetesinin spor sayfasından... Trabzonspor'un 20 Ekim 1976'da mağlup ettiği Liverpool maçının öyküsünü o günün gazetesinde yazan İlker Ateş'in kaleminden tekrar anımsayalım...

" Hava İlk yarıda kapalı. Fakat yağış yok. Futbol için elverişli. Ancak ikinci yarı tam tersi. Sağanak yağış ve ıslak çimler üzerinde mücadele. Tribünler tamamen dolu. Sahayı gören apartmanlar ve yamaçlarda öyle. 

Trabzonspor futbolun ana vatanından gelen milyonluk takım Liverpool'u da devirdi. Doğrusu şampiyonumuz Trabzonspor İngiltere şampiyonu karşısında yapması gereken her şeyi yaptı. Eğer bir Ahmet gününde olabilse Trabzonspor rakibinin işini belki de burada bitirebilirdi. Çünkü TV'de herkesi ayağa kaldıran gollerin sahipleri Keegan ve Toshack gibi yıldızlar izleyenleri hayal kırıklığına uğrattılar. 

Bir Şenol, bir Turgay, bir Necati, bir Kadir dün terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler. Sadece onlar değil tüm Trabzonspor elinden geleni yaptı ancak tek bir gol atabildi... Bu tur atlamak için yeterli mi bilinmez ama şu bir gerçek ki, Liverpool galibiyeti tarihte kolay kolay unutulmayacak. 

Hakem bitiş düdüğünü çaldığında seyirciler böylesine büyük bir takımı yenmenin verdiği mutluluğun içerisindeydiler. Ama hemen herkes Trabzonspor'un ortaya koyduğu futbol ile daha farklı bir galibyeti kaçırdığı kanısında birleşiyordu... "


Bu gece oynanacak maç;

Liverpool - Trabzonspor (19.8.2010)


STAT: Anfield Road Stadı
SAAT: 21:45
HAKEM: Thomas Einwaller / Avusturya

Yıllar Önce, 1976'da Liverpool zaferinde kaleyi koruyan Şenol Güneş bu kez teknik direktör olarak Liverpool karşısında...

'' Büyük bir yenilgi tattırmayı amaçlıyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı haketmiş bir takıma karşı oynayacağız. Ancak son zamanlarda futbolda her sonucu alabilirsiniz. Büyük bir kulüp olmak için sürprizler yapacak kadar sıkı çalışmanız gerekir. Bizim yaptığımız bu. Bu bizim için erken gelen bir final. Takımımın Avrupa'da yoluna devam etmesini bütün kalbimle istiyorum. Grup aşamasına gelir ve son kalan 32 takım arasına girersek bunu bir başarı olarak kabul edeceğim. ''

Son olarak karşılaştığım ilginç bir haberi de paylaşmak istiyorum;

"Perşembe günü oynanacak olan PAOK - Fenerbahçe maçı öncesi PAOK tribünlerinin ruhani lideri olan Papaz Mitsios, Sarı-lacivertlilere papaz büyüsü yaptı. Papaz Mitsios Beşiktaş'ı çok sevdiklerini de sözlerine ekledi."

http://www.htspor.com/fenerbahce/haber/543535-fbahceye-buyu-yaptilar

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan