19 Ağustos 2010 Perşembe

Haftanın Teknik Direktörü || Yücel İldiz


Bugün, bir ikinci lig efsanesinden bahsedeceğiz. Tabii o ligin adı artık ikinci lig değil, orası başka mesele. 4 Haziran 1953 doğumlu Yücel İldiz'i uzunpaslar.com Haftanın Panoraması'nda 1. haftanın teknik direktörü olarak belirledik. Şimdi sizlere "Yücel Hoca"yı olabildiğince tanıtmaya çalışacağım.

Yücel İldiz güneyli, İskenderunlu bir teknik adam. Futbol hayatı çok kısa sürmüş ve talihsiz bir sakatlıkla sona ermiş. Derken yardımcı antrenör olarak İskenderunspor'da göreve başlamış. Sonrası da gelmiş. Birkaç yıl yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra alt liglerde iki elin parmağını geçecek sayıda takım çalıştırmış.

Kardemir Demir Çelik Karabükspor onun 13. takımı. Karabük'ten önce Orduspor ve Malatyaspor ile büyük başarılar yakalamış. 2004-2005 sezonunda Orduspor'u 11 puan geriden alarak ve ligdeki son 17 maçını art arda kazanarak(bu bir rekor) bugünkü Bank Asya 1. Lig'e çıkartmış. Belki de o dönemi olaylı Eskişehirspor maçından hatırlayabilirsiniz. Malatyaspor'daki başarısıysa çok daha spektaküler. 2000-2001 sezonunda bugünkü gibi Süper Lig'in altında 3 lig yoktu, sadece 2 lig vardı. 2. lig ve 3. lig. 2. lig klasman ve yükselme grupları olarak ikiye ayrılmıştı. İşte Yücel İldiz'in çalıştırdığı o Malatyaspor, klasman grubundan yükselerek play-off'lara kaldı ve finalde Sakaryaspor'u geçerek Süper Lig'e çıktı. Bu başarıyı menajerlik oyunu türevi bir zafer öyküsü olarak niteleyebiliriz.

Uzun bir aradan sonra Süper Lig'e dönen Kardemir DÇ Karabükspor, üstün bir oyun sonucunda Manisaspor'u 2-1'le geçti. Ve Manisaspor maçı gösterdi ki Karabükspor bu ligde epey iş yapacak. Yücel İldiz tecrübesi ve başarılarıyla Süper Lig'de takım çalıştırmaya layık bir teknik adam. Gecikmiş olsa da hak ettiği yere nihayet ulaşması "romantik futbol severler" adına sevindirici bir gelişme.

- Her Hafta maçlarından sonra uzunpaslar.com'da yapılan panaromanın ardından öne çıkan isimleri 'Haftanın Teknik Direktörü' ve 'Haftanın Yıldızı' olarak yazmak niyetindeyiz sevgili  Göksel ile beraber. Bu haftanın teknik direktörü de Yücel İldiz olmuş oldu. Buradan da Panaromaya ulaşabilirsiniz 


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan