10 Haziran 2009 Çarşamba

En Güzel Gol Sonrası Sevinçleri

1- Bebeto : Bebeto'nun 94 Dünya Kupası'nda Hollanda maçında attığı golden sonra yaptığı 'bebek sallama' hareketi unutulmazlar arasında çoktan yerini aldı. Maçtan birgün önce doğan çocuğuna ithafen yaptığı bu hareket, Bebeto'dan sonra çok sık tekrarlandı. Futbol oyunlarında gollerden sonra ilk kez bu sevinç yaptırıldı sanal alemde. Efsane...


2 - Fred : Bebeto'dan sonra benzer ama daha farklı bir seviç olarak tarihe geçti. Fred, Şampiyonlar Ligi'nde PSV ile yapılan maçta golünü atmış ve ağzındaki emzikle ilginç bir görüntü sergilemişti. Bu golde Fred, tıpkı Bebeto gibi doğan çocuğuna ithafen bu hareketi yapmıştı. Daha sonraları Robinho'da buna benzer bir gol sevinci ile akıllarda kalmıştı.





3- Andy van der Meyde :
Andy artık eski günlerinden çok uzak fakat onun yaptığı gol sevinci hala hafızalarda. Tıpkı Bebeto gibi onun gol sevincide futbol oyunlarında sık sık kullanıldı. Golünü atan Hollandalı oyuncu, tek dizinin üzerine çöküyor ve hedefi 12'den vuruyordu.



4- Martins : Sahada takla atarak sevinmenin bana göre iki önemli temsilcisi vardır. Bunlardan biri bir zamanlar geleceğin en iyi Afrikalılarından biri olarak gösterilen ama şu sıralar Kayseri'de oynayan Aghahowa, diğeride bu işin öncüsü Martins. Bu adamların başı nasıl dönmüyor hayret doğrusu. Bir değil iki değil. Martins ardı ardına 5-6 ters takla bile atabiliyor. Sonuç olarak unutulmayan gol sevinçlerinde o da yer alıyor benim listemde.




5 - Daniel Amokachi :
1994 Dünya Kupası'nda Amokachi'nin Yunanistan'a attığı golden sonra yaptığı sevinç unutulmazlar arasında yerini almıştır bana göre. Daniel Nijerya'nın ikinci golünü attıktan sonra bir köpek gibi yürümüş ve köşe bayrağının köşesine 'çişini yapar' gibi yapmıştı. Çok orjinaldi...




6 - Daniel Güiza :
Malum gol sevincini herkes biliyor. Güiza'nın 'ok' atar gibi yaptığı sevinç bu yıl pes 2009'da da dikkatleri üzerinde çekmişti. Herkes Güiza'yı böyle görünce 'vay be' demeden duramamıştı. Neyse efendim. Bu gol sevincini Sergio Ramos'ta daha önce çok sık kullandı. Bülent Korkmaz'ın bile bu tür fotoğrafları döndü heryerde. Fakat bu sevinç ile Güiza kadar hiçbir futbolcu özdeşleşmedi.



7 - Paul Gascoigne
: Bu listede Gazza olmasa bir eksiklik olurdu. İki tane unutulmayan gol sevinci var kendisinin. Birisi Euro 1996'da hala kült olan "Dişçi koltuğudur", diğeri ise İrlanda'nın protestan tarikatı "Orange Order" flütü çalışıdır. 1998'de Celtic'le oynanan maçta gol sevincini muhafazakar politikacılarla dalga geçmek için Orange Order flütü çalış taklidiyle kutlayan Gascoigne, daha sonra İrlanda Kurtuluş Örgütü (IRA)'nın ölüm tehditlerine maruz kalmıştı.




8- Hugo Sanchez :
Hugo'nun Real Madrid dönemindeki taklalarını unutmak mümkün değil..




9- Vincenzo Montella :
İki eli yana açıp kuş gibi uçuş taklidi yapan ilk futbolculardandır Montella. Bu sevinci daha sonra 'İtalyan Tarzı' olarak adlandırıldı ve halen çok sık tekrarlanıyor ve çok seviliyor.





10 - Raul :
Raul'un 1999'dan beri yüzüğünü öpüp elini havaya kaldırması artık onunla özdeşleşti. 1999 yılında manken Mamen Sanz'la evlendikten sonra, attığı her gol sonrası Raul önce yüzük parmağını öpüp daha sonra gökyüzüne dogru kaldırır...



Futbolu futbol yapan goller kadar önemlidir bana göre gol sevinçleri. Ben en sevdiğim 10 tanesini paylaşmak istedim. Mutlaka atladıklarım vardır. Benim yukarıda yazdıklarım aynı futbolcunun birden fazla tekrarladığı sevinçlerden oluşuyor genelde. Yukarıya yazmadım ama Henry'nin sevinç tarzı ve Appiah'ın telefon yapma olayıda benim favorilerim arasındadır. Bizden Bülent'in asker selamı, yenilerden yengeç dansı ve kolbastı da unutulmayacaktır mutlaka...


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan