17 Eylül 2010 Cuma

Real Madrid - AFC Ajax | Maç Sonu



Ligde Mallorca maçından sonra başlayan 'hazır görünmeyen bir Real Madrid' Osasuna maçı ile ufaktan rafa kalkmaya başlamıştı. Sonunda şampiyonluk hedeflenen Devler Ligi'nde ilk maçta Ajax karşısında alınan galibiyetten sonra Mourinho'nun Madrid'ininin hazır olmadığı öngürüsü tazeliğini korusa da taşların artık yavaş yavaş yerine oturmaya başladığını rahatlıkla görebiliyoruz. 

Maçın bittiğinde Bernabeu tabelasında 2-0 yazıyordu ancak Ajax kalecisi Stelekenburg'un koruyucu melekleri yanıbaşındaydı. Real Madrid 35 şut attı, bunların çoğunu kaleci Stekelenburg engelledi. 1995'te Real Madrid'i kendi sahasında yenen Ajax takımı, dünkü maça da geçmişin güzelliklerinden feyz alarak hazırlandı ancak Hollandalılar açısından beklenen olmadı.

Etkileyici, ancak daha fazla gol olma postansiyeli içeren maç Anita'nın kendi kalesine ve Higuain'in attığı goller ile 2-0 sona erdi. Özellikle Gonzalo'un gol atması onun açısından iyi oldu. Yine de El Pipita'nın ufak problemleri olduğunu söylemek mümkün. Bu maçta gol atsa da kaçırdıkları da bir hayli fazla. Ligde de aynı sıkıntılar baş göstermişti. Daha önce geçen sezonki Real Madrid yazılarında Gonzalo'nun ceza sahası içinde gol ve arzunun diğer adı olabileceğini söylemiştim. Ancak onun bu sezona kötü başladığı bir gerçek. Mallorca maçında kaçırdığı bir kaç pozisyon bir yana Osasuna karşısısında da çok önemli fırsatları değerlendiremediğini gördük. Bu tip forvet oyuncularında gerçek şudur: "Ceza sahası içinde topu esas adamla buluştur, gerisi ne karışma". Ajax maçını golle bitiren ve biraz olsun vicdanını temizleyen Higuan'in bazı şeyleri biraz daha düzgün gerçekleştirmesi gerekiyor.

La Liga'da son hafta da Osasuna maçındaki galibiyete rağmen taraftarlarca beğenilmeyen bir Real Madrid vardı. Mourinho sezon öncesi yaptığı açıklamalarda Real Madrid taraftarının profilini, gol ve üst üste ataklarla beslendiğini bildiğini söylemiş ve buna göre bir takım oluşturacağını belirtmişti. Bunu ligin ilk iki haftasında göremedik ancak Mourinho'nun takımlarının hemen oturmadığı da bir gerçek. Ancak Ajax maçında taraftarın görmek istediği bir Real Madrid profili oluştuğunu söyleyebiliriz. En azından şimdilik bir uzlaşma oldu...

Maç bittiğinde Mesut Özil yine izleyenleri kendine hayran bıraktı, realmadrid.com tarafından da maçın yıldızı seçildi. Oyundan çıkarken tüm Bernabeu'nun onu ayakta alkışlaması da cabası. Jose'nin Mesut hakkında sarfettiği "Basit oynamak bir sanattır. Özil bunu en güzel haliyle yapıyor" cümlesi de onu anlatmaya yetiyor aslında. Eğer Kaka İnter'e transfer olacaksa Mesut Özil bunu en büyük etkenlerdinden biri olabilir zaman içerisinde...


Real Madrid [2 - 0] Ajax Amsterdam 
31' [1 - 0] Anita (O.G) 
73' [2 - 0] Higuain

Stat: Santiago Bernabeu
Hakem: Damir Skomina (Slovenya)

 




Ekstra: Bayern Münih - Roma maçından. Müller:" Gol atmak bu kadar basit işte! Sadece kaleye vurun!"



0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan