28 Eylül 2010 Salı

Auxerre - Real Madrid | Maç Öncesi


Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde ikinci maçına Fransa'da Auxerre karşısında çıkıyor. Evet, olaya bende şaraptan gireceğim, zira Auxerre kenti en güzel şaraplardan biri olan Chablis şaraplarının üretildiği yer... Tadına bakmak gerek. (Temnkinli konuşmalıyım aslında... Lyon'dan sonra Fransızlardan tırstıdığımı söylemeliyim.)

Auxerre ile ilgili olarak ilk söylenecek şeylerden biri Guy Roux'tur herhalde. Evet bu takım bünyesinden Mexes, Boumsong, Cisse gibi isimler çıkarttı ancak 1961'den 2005'e kadar takım menajerliğini yürüten bir adam var karşımızda. Saygı duymak gerek. Sevgili Roux 16 yaşında girdiği Auxerre camiasından 66 yaşında ayrıldı. (1952-2005). Roux şimdilerde Lens'i çalıştırıyor.

Auxerre teknik direktörü Jose Fernandez Real Madrid için 'Dünya'nın en büyük kulübü' demiş. Ve 'heyecanlandığını' söylemiş. Auxerre'in Real Madrid karşısında kendi evinde alacağı bir galibiyet elbette ki büyük bir başarı olacaktır. Mourinho ise yaptığı açıklamada Auxerre'i Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı için önce tebrik etti, sonra ekledi, "3 puanı alıp döneceğiz". Jose'nin kariyerinde 9 kez Fransızlarla karşılaştığını, bunlardan en önemlisinin 2003-2004 ŞL finalinde Porto ile çıktığı Monaco maçı olduğunu ve sadece 1 kez kaybettiğini hatırlatalım. Ancak Real Madrid'in Fransız takımlarına karşı performansı içler acısı. 10 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 yenilgi. (Lyon'un ikinci kez kulaklarını çınlatalım...) Yine Karim Benzema'nın Lyon'da oynarken Auxerre ağlarına 23. saniyede bir gol bıraktığını da ilginç notlarımıza ekleyelim.


Real Madrid'de Garay, Kaka, Albiol, Canales ve Gago takımı Fransa'da yalnız bırakacak arkadaşlar. Casillas, Marcelo, Ramos, Pepe, Arbeloa, Mesut, Khedira, Xabi, C. Ronaldo, Higuain, Benzema muhtemel takım... Gol yollarında Higuain'in sıkıntı yaşadığı gerçek. Mourinho El Pipita'nın yanında Benzema'yı koymayı deneyerek bu sorunu çözmek istiyor. Ronaldo ise bu iki delikanlıya destek verecek. Tahminlerde iyi değilim pek tabii ancak, 1-2 Real Madrid sıcak geliyor bana...


AJ AUXERRE - REAL MADRİD

Stade de l'Abbé-Deschamps

28 Eylül Salı, 21:45

----> AJ Auxerre@ Wikipedia

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan