12 Eylül 2010 Pazar

Mourinho'nun has adamı Carvalho, Real Madrid'i kurtardı.




Bask bölgesinin takımı Osasuna Real Madrid'in 2. bölümdeki rakibiydi. Her Osasuna denişinde akla ilk gelen ya 'Ender gelişen Osasuna atakları' oluyor, ya da 'Az sayıdaki Osasuna taraftarı'... Bir önceki sezon oynanan Osasuna maçlarında bunların hikayesine değinmiştik, o yüzden şimdilik hiç bulaşmayalım.

Efendim Real Madrid'de Mesut sahadaydı. Hemen en başında söyleyelim, maç bittiğinde hem 'man of the match' olmuştur kendisi, hem de Jose Mourinho'nun "Basit oynamak bir sanattır. Özil bunu en güzel haliyle yapıyor" cümlesini kurmasına vesile olmuştur kendisi. 'Hala Madrid' marşıyla sahaya çıkan diğer 10 kişi de şu arkadaşlardı: İker, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Xabi, Khedira, CR7(kendisi 3 hafta uzak kalacaktı halbuki. Robotmuş onu öğrendik), Benzema ve Higuain. 

Oyunun galibiyete rağmen tatmin edici olmadığı kesin. Jose'de bunun farkında ancak maç sonunda söylediği gibi kendisi sonucun galibiyet olmasından sonra gerisinin önemli olmadığını söylüyor. Maç esnaesında oyunun yavaşladığı bazı bölümlerde tribünlerden hafif hafif ıslık sesinin duyulması ise Real Madrid taraftarının ne kadar atak futbol istediğinin bir göstergesi. Mourinho sezon öncesi yaptığı açıklamalarda Real Madrid taraftarının profilini, gol ve üst üste ataklarla beslendiğini bildiğini söylemiş ve buna göre bir takım oluşturacağını belirtmişti. Bunu ligin ilk iki haftasında göremedik ancak Mourinho'nun takımlarının hemen oturmadığı da bir gerçek.

Higuain'e kısa bir değinmek istiyorum. Daha önce geçen sezonki Real Madrid yazılarında Gonzalo'nun ceza sahası içinde gol ve arzunun diğer adı olabileceğini söylemiştim. Ancak onun bu sezona kötü başladığı bir gerçek. Mallorca maçında kaçırdığı bir kaç pozisyon bir yana Osasuna karşısısında da çok önemli fırsatları değerlendiremediğini gördük. Bu tip forvet oyuncularında gerçek şudur: "Ceza sahası içinde topu esas adamla buluştur, gerisi ne karışma". Ancak Higuain bu topları almasına rağmen ligin ilk iki maçında isteneni veremedi. Şu an 2 maçta 4 ya da 5 gol atan bir Higuain'i yazıyor olabilirdim buraya... Ronaldo'nun da çoğu pozisyonu cömertçe harcadığı maçta Ricardo Carvalho nihayet dakika 48'de çıkıp takımı kurtardı...

Kendine gel Gonzalo!


Son olarak söylenmesi gereken Real Madrid taraftarlarının Jose Mourinho'nun tarzına alışmaları gerektiği. Basit oyunu seven ve sonuç odaklı olan bir adamdan bahsediyoruz. Şu anki takımın geçen sezon Pellegrini'nin çalıştırdığı takım kadar hızlı ve göze hoş gelen bir futbol oynamadığı apaçaık ortada. Ancak Mourinho'nun Real Madrid'inin farkı geçen sezon Pellegrini'nin başaramadığı Barça galibiyetleri ile anlaşılabilir ve kabul edilebilir. Tüm beklentiler de bu yönde zaten. 




Maçın özeti;

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan