12 Haziran 2010 Cumartesi

Belo - Horizonte'den sonra Rustenburg Mucizesi yaşanır mı?


Brezilya'da, 1950 Dünya Kupası'nda başrollerinde yine Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin olduğu Belo Horizonte mucizesini şurada yazmıştık birkaç hafta önce. 

60 Yıl öncesinde durumlar iki ülke adına çok farklı olsa da bu iki takımın bugün oynayacakları maç hala aynı anlamı taşıyor. Dünya Kupası'nın favorisi olarak gösterilen İngiltere'nin ABD karşısında mutlak favori olduğu bir gerçek. Ancak Rustenburg kentinde oynanacak olan karşılaşma da ABD'nin alacağı bir galibiyet 60 yıl önce olduğu gibi büyük bir sürpriz olarak manşetleri süsleyecektir. 

İngilizler bulundukları grup için 'Easy' kelimesini uygun gördüler birkaç gün önce.  ' England, Algeria, Sloveina, Yankees ' anlamını taşıyor açılımı yapıldığında. Evet, İngilizler için kolay bir grup olduğu tartışılmaz bir gerçek. Kadrolarının 1966'dan bu yana her Dünya Kupası'nda kağıt üzerine yazıldığında güzel olması fakat bir türlü istikrar ve otoritenin yakalanamaması da Fabio Capello ile çözülecek gibi duruyor. 

ABD'de tıpkı İngiltere gibi son Dünya Kupaları'nda alışılagelmiş bir tabirle karşı karşı geliyor. İngilizler için nasıl 'bu kez alacaklar' cümlesi kuruluyorsa ABD için de 'en büyük sürprizi onlar yapacak' cümlesi kuruluyor. Daha önceki Dünya Kupaları'nda beklentileri karşılayamadıkları da bir gerçek. (Kısmen Uzakdoğu'da, 2002'de...). Ancak gerçekten de bu Dünya Kupası'nda öncekilere göre daha bir ABD izleyebiliriz. 2010 Dünya Kupası'nın provası olan Konfederasyonlar Kupası'nda İspanya karşısında aldıkları galibiyet ve finalde son anda Brezilya'ya kaybetmelerinden sonra ciddi bir rakip olduklarını gösterdiler. 

Bugün oynanacak İngiltere-ABD maçında adalılar için tek sorun beklentilerin büyüklüğü olabilir. Zira '1966 ruhu' ya da 'Kupayı almaları gerek' gibi söylemler onları sıkıntıya sokabilir ilk maçta. 

ABD'nin İngiltere karşısında en büyük kozu kesinlikle savunmaları olacak. Bob Bradley, 3 hazırlık maçında takımla ilgili son düzenlemeleri ve oyun tertibinde başvurabileceği alternatifleri gözden geçirme olanağı buldu. Kalede Howard'a güvenmelerinin yanında Milan'da karın tokluğuna oynamayı kabul eden Onyewu Rooney ve Haskey'i durdurmaya çalışacak. İleride ise Donovan hiç şüphe yok ki takımı için belirleyici rollerden birini oynayacak. Beklentilerin yüksek olduğu bir diğer isim ise forvette oyanacak olan Altidore. Jhon Terry zaten Altodire ile işinin biraz daha zorlaşacağını dile getirdi basın toplantısında. 

Bakalım tıpkı 60 yıl öncesi gibi bir Amerikan sürprizi ile karşılaşacak mıyız ? İnsanlar yıllar önce Öğretmenlerden ve İtfaiyecilerden kurulu ABD milli takımının aldığı galibiyetin mirasının devam etmesini ve o maçta kafa ile golü yapan Gaetjens'in yaptığını Altidore'den yapmasını bekliyorlar... Her ne kadar çok zor olduğunu bilselerde...



Tarih : 12.06.2010 Cumartesi 21:30

Stat : Royal Bafokeng Stadı

Hakem : Carlos SIMON

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan