11 Haziran 2010 Cuma

İspanya Başarabilir mi ?



İspanya'nın herhangi bir Dünya Kupası'nda favori olarak gösterilmesi kadar doğal bir durum yok. Ancak bu güne kadar alışık olunan durum İspanya'nın bir şekilde elenmeyi başarması... İspanya 2010 Dünya Kupası'nın yine favorisi olarak gösteriliyor ancak bu kez geçmiş Dünya Kupaları'ndaki sıkıntılar son yıllarda İspanya'nın oyununa baktığımızda yaşanması zor gibi görünüyor. 

İspanya Dünya Kupası'nı kazanabilir mi? Bu sorunun olumlu yanıt almasında Euro 2008'inde katkısı yadsınamaz. Kim 2006 Dünya Kupası'ndan sonra dört yıl sonrasının favorisi İspanya diyebildirdi ki? Zaten Fernando Torres şöyle diyor; " Eğer Dört yıl önce Avrupa Şampiyonu olacağımızı ve Dünya Kupası'nın en büyük favorisi olacağımızı söyleseler inanmazdık..."

44 Yıl süren suskunluğun bozulduğu turnuva olan Euro 2008'in İspanya'nın şimdiki durumda olmasındaki etkisi bir hayli fazla. Son üç yılda 48 maçta tek mağlubiyet... 

Kadrodan uzun uzadıya bahstetmeye zaten gerek yok. Ancak bilinen bir gerçek İspanya'nın bundan önceki tüm Dünya Kupaları'na kağıt üstündeki harika kadrolarına rağmen zirveye ulaşamaması. Ancak bu kez durum biraz farklı. Kağıt üstünde endişe verici bir yapıya sahip olan bu kadro aynı zamanda sahaya çıktığında oynadığı oyunla da endişe veriyor. Pasa dayalı müthiş bir oyun yapısı sergileyen İspanya'nın oyuncuları da bunu en iyi şekilde yerine getiriyor. Ancak tabii İspanya açısından bu durum ancak karşılarında fizik gücü onlardan yüksek ve sertliğe dayalı futbol oynayan bir rakip bulduklarında sorun teşkil edebilir. Bu durumun grup maçlarında ortaya çıkması zor gibi görünüyor. 

Kadronun herika bir oyun oynamasının yanında yine harika bir genişliğe sahip olması da İspanya'nın vurucu yönü. İngiltere milli takımı kaleye koyacak adam akıllı bir adam bulamazken İspanya'da 3 kaleci her maçta yüksek performans ile oynayabilecek seviyede. Defans hattında Barcelona kurgusunun (Pique, Puyol) yanına Ramos gibi bir ciğersizi de eklediğiniz de de kalenin önünde de hiçbir problemin olmadığını görüyorsunuz rahatlıkla. 

İspanya'nın devazvantajı yine favori olmasıyla alakalı. Beklentiler bu kadar fazla olunca en ufak bir hayal kırıklığının da etkisi maalesef büyük oluyor. Del Bosque bunu 'Favori değiliz, sadece zevk almak istiyoruz' diyerek hafifletmeye çalışıyor. 

Gelin son olarak Andres İniesta'ya soralım şanslarını " Avrupa Kupası'ndan sonra daha da güçlendik. Ancak bu zaferin sarhoşluğu ile kimse düşüş yaşamak istemiyor. Dünya Kupası'nı kazanmak için 2008'den sonra vites arttırdık. Futbolda kazanmanın bir numaralı koşulu ruhunuzu hiç kaybetmemenizden geçiyor... Bizim favori olduğumuzu söylüyorlar ancak bu benim pek te hoşma gitmiyor. İspanya daha önce bu kupada başarılı değildi. Biz sadece kazanma isteği ile yola çıkıyoruz, sonunda bu mutluluğu yaşayamamakta var..."

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan