5 Şubat 2011 Cumartesi

Patlama Zamanı Geldi mi?


Profosyonel olduğu günden bu yana Amerika futbolunun patlama yapmasını beklediği (Bir diğeri Rizespor'a imza atan, FM oynayanların yakından tanıdığı Freddy Adu), ancak bunu bir türlü gerçekleştirememesinden ötürü zaman zaman 'overrated' damgasına maruz kalan Jozy Altidore, artık kendisini son şampiyonumuz Bursaspor kanatları altında göstermek için çabalayacak. Kenny Miller'ın da katkısıyla etkileyici bir forvet hattına sahip olan Bursaspor ise bu oyuncunun gerçek potansiyelini sahaya yansıtması adına elinden geleni yapmaya çalışacak.

Onun da kurtuluşu futboldu!

Haitili bir ailenin oğlu olan Altidore'da küçüklüğünde futbolu kurtuluş yolu olarak seçenlerden. Bir röportajında 5 kişilik ailesinin Haiti'den ABD'ye ceplerinde sadece 200 dolar ile geldiğini söyleyen Altidore, zorluklar içinde geçirdiği çocukluk yıllarından sonra futbol ile ailesini zor zamanların içinden çekip almayı başarmış bir oyuncu. (Dün oynanan Bursaspor-Sivasspor maçında tribünde olan Altidore ve Annesi, hepinizin dikkatini çekmiştir).

2006-2008 yılları arasında 3 sezon New York Red Bulls forması giyen Altidore'un dikkatleri çekmesi çok uzun sürmemişti. Henüz Avrupa'ya açılmadan dahi EA Sports'un Kuzey Amerika yüzü olmayı başarmıştı bile! Üstelik kapak çekimlerinde yanında Ronaldinho vardı. Tabii ki onu el üstüne çıkaran sadece EA Sport değildi, rivayet odur ki Real Madrid onunla sözleşme imzalamak adına ABD'ye gider ancak ne olduysa bu işin içinden sıyrılan Villarreal olur. Jozy Altidore, 2008-2009 sezonu öncesinde Villarreal ile sözleşme imzalar ve hayallerinin peşinden gitmeye devam eder. Bu süreç, aynı zamanda büyük beklentilerin oluştuğu Altidore için bir baskı döneminin de başlangıcı sayılabilir. Sarı Denizaltılar Altidore için 7.4 milyon avro ödemişlerdir ve genç oyuncu bunun hakkını vermek zorundadır...

Villarreal'de ilk sezonda sadece 1 gol atabilir Altidore. Oynadığı maç sayısı ise sekizdir. İlk sezonunda yeterince şans bulamayan Altidore, kulüp formasına nazaran Milli Takım ile önemli işler yapmıştı. 2010 Dünya Kupası'nun provası olarak görülen 2009 Konfederasyonlar Kupası'nda İspanya Milli Takımı'nın 35 maçlık yenilmezlik unvanına son verdiği akşam açılış golünün sahibi Altidore'dan başkası değildi. Ardından döndüğü Villarreal'de büyük bir çekişme onu bekliyordu ve kazanması çok zordu. Forvet hattında bulunan Rossi ve Nilmar gibi isimler, Altidore'un Villarreal'de arka planda kalmasına sebep oluyordu. 2008-2009 sezonunu Xerez'de sakat sakat ve hiç maç oynamadan kabus gibi geçiren Altidore için yeni durak 2009-2010 sezonu öncesinde Hull City idi.

Patlama zamanı geldi mi?

Hull City Altidore'u kiraladığında aynı zamanda satın alma opsiyonunu da elinde bulunduruyordu. Hull City'ye transfer olduğu ilk günler tek derdi çalışma izni çıkarmak olan Altidore, bunu başardıktan sonra gol atma sıkıntısı ile daha büyük problemler ile uğraşmaya başlamıştı. İlk golünü Bolton filelerine bırakan genç oyuncu, Manchester City ve Sunderland'e de birer gol bırakıp, zaman zaman yedek başladığı 28 maçta forma giymişti. Toplamda attığı gol sayısı ile sadece beş olan Altidore'un beklentilerin uzağında kaldığı bir gerçekti. Herkes, diğer bir ABD'li oyuncu Freddy Adu gibi onunda artık gelişme gösteremeyeceğini düşünüyordu. Onun bonservisini almaktan vazgeçen Hull City teknik ekibi, aynı zamanda Altidore'u Villarreal'de yeniden çıkmazın içine sürüklemişti. 2010-2011 sezonu başladığında Villarreal forvet hattı yine yıldız isimlerden kuruluydu ve Amerikalı oyuncunun forma giyme şansı çok azdı. Avrupa Ligi'nde tek bir maça çıkan Altidore, bu kez yeni bir macera için yeni bir ülkeye doğru yol alıyordu; Türkiye...

2010-2011 sezonun ikinci yarısı için Bursaspor ile kiralık anlaşmaya varan Altidore, çıkışını topraklarımızda arayacak. Annesini yanından ayırmayan Alditore, yine onun destekleri ile Bursaspor'da başarılı olmak için elinden geleni yapacak. Bitirici vuruşları için çok iyi cümleler kuramaskta Spor Toto Süper Lig için fiziğini ve atletik yapısını ele aldığımızda başarılı olabileceğini söylemek mümkün. Bursaspor'un ilk maçını ve taraftarını tribünden izleyen Altidore, henüz 21 yaşında olmasına rağmen karmaşık bir futbol geçmişine sahip. Genç oyuncunun beklenen patlamayı Bursaspor'da yapıp yapamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu Yazı aynı zamanda Goal.com Türkiye adına yazılmıştır.

Oğuz Öztürk / Goal.com Türkiye

1 YORUM:

TribunselSevda dedi ki...

Bence Altidore Dünya Kupası'nda küçük çaplı bir patlama yaptı. Ama bu patlamayı büyütebileceği yer maalesef Bursa değil.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan