28 Ocak 2011 Cuma

Adebayor doğru yerde mi?

Real Madrid haftalardır Gonzalo Higuain'in sakatlığından sonra doğan boşluğu doldurmak adına çalışıyordu. Birçok ismin adı geçti. En ilginçleri ise Beşiktaş'a gelen Hugo Almeida, Herculesli Nelson Valdez ve hatta Juventus taraftarının istenmeyen adam ilan ettiği Amauri'ydi. Nihayet Jorge Valdano ve Jose Mourinho bir konuda anlaşmaya vardılar. Mou, Ronaldo'yu tek forvet oynatınca Benzema'ya güven probleminin olduğunu yönetime sinaylledi. Bunun üzerine Real Madrid sezon sonunda istediğinde satın alabileceği Emmanuel Adebayor'u 6 aylığına renklerine bağladı. Bu bir devrim sayılabilir. Real Madrid oyuncu almıyor ve kiralıyorsa Jose Mourinho'nun çizgileri belli olan Florentino Perez'i dahi değiştirdiği apaçık ortaya çıkıyor.

Transfer çabuk bitti. İspanyol basınında kafaları kurcalayan bir iki şey daha var. Başkentin ilk Togolusu Adebayor Jose Mourinho'nun düşündüğü gibi takıma faydalı olacak mı, yoksa 6 ay sonra hiçbirşeye katkı sağlamadan yeniden Manchester'ın yolunu mu tutacak?

Adebayor sürekli Roberto Mancini ile tartışmalarının ardından ona olan inancını kaybettiğini vurguladı. Edin Dzeko'nun da Macnhester City'ye transferinden sonra onun düşünülmediği apaçık ortadaydı. 26 yaşındaki oyuncu Real Madrid'de Jose Mourinho ile beraber gerçek kimliğini bulmak adına somut adımlar atabilir. Rüyasının gerçekleştiğini de sözlerine eklemesi aslında ekstra bir motive kaynağı olarak yorumlanabilir. Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadıklarından ve sorunlardan sonra Real Madrid'e transferi ile 2011'e iyi bir başlangıç yapan Adebayor Gonzalo Higuain'in yokluğunu doldurmak adına alındı. Bu bir gerçek. Aslında esas problem burada ortaya çıkıyor. Adebayor için üç seçenek var. Karim Benzema ile yanyana oynayıp iyi bir uyum yakalaması, tek başına oynayıp Benzema'yı kesmesi ve eğer tutturamazsa Higuain'in dönüşü ile beraber İngiltere'nin yolunu tutması. Tabi kadroda Adebayor'un tek başına oynaması Benzema için motivasyon kaybına neden olacak. Oyuncunun açıklamalarına bakıldığında Benzema ile yan yana oynamaktan dolayı mutlu olacağını görüyoruz. Yani yanında bir partnerin olmasını istiyor. Burada sorulması gereken Higuain döndüğünde ne olacağı?

Real Madrid'in problemlerinden biri ideal onbirin dışınde kenardan gelen oyuncuların aynı etkiyi gösterememesi. Sistem aynı olsa da sonuca gitmek zorlaşıyor. Bu durum Barcelona'da böyle değil. Benzema ise aslında çok eleştirilen bir isimdi ki bunu anlamamak zor değil. Birçok maçta hattrick yapma şansını dahi eline geçiren forvet, takımın asıl forveti olabileceğini hâlâ ispatlayabilmiş değil. Bu bağlamda Adebayor zaten devre arası transferi olduğundan çabuk uyum sağlayıp gol yollarındaki eksiyi silebilir. Real Madrid bu sezon Santiago Bernabeu'da Barcelona'yı yenmeyi başaramazsa hiçbir şey başaramaz. Bu bağlamda Adebayor'un Mourinho'nun gol yollarındaki aradığı can simidi olup olmadığını aslında bu maçta göreceğiz. Togolunun bitirici özelliklerinin aslında Benzema'dan daha iyi olduğu düşünülürse Cristiano Ronaldo, Di Maria ve Mesut'un besleyeceği bir Adebayor çok gol atabilir.

Adebayor Arsenal günlerinden sonra tekrar şahlanmak için doğru yerde olabilir. Onun için eğer oynarsa Barcelona maçı kariyerinin en önemli karşılaşması olacak. Bekleyip göreceğiz...

5 YORUM:

lancey dedi ki...

adebayor güçlü fiziğini iyi kullanırsa la liga'da defans bırakmaz bana göre.yetenekleri ortada olan bir isim.mourinho onu iyi kullanacaktır bence.

http://losgalacticosblog.blogspot.com/

Metehan dedi ki...

2.fotoda adebayoru cilalamışlar gibi, parlıyor resmen..

sedat dedi ki...

Adebayor gelir gelmez Benzema Sevilla'ya harika bir gol attı.

Ayrıca ikisinin beraber oynama olasılığı yok diye düşünüyorum.

steven_stiffler dedi ki...

İlk fotoğrafta şort tayt gibi olmuş. Adam zenci beyler.

Adsız dedi ki...

"Motive kaynağı" diye birşey yok, olsa olsa "motivasyon kaynağı" olur.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan