29 Ocak 2011 Cumartesi

Peki ya Karim Benzema?

Bir Alltaki yazıda Emmanuel Adebayor'un Real Madrid'e gelişini değerlendirmiştim. Goal.com yazarlarından Subhankar Mondal da, Real Madrid'in Adebayor transferini Karim Benzema ekseninde değerlendirdi.

İki haftadır 1-0'lık galibiyetlerle zirve takibini sürdüren Real Madrid'e altın değerindeki bu üç puanları kimin getirdiğini biliyor musunuz? Elbette genç Fransız santrfor Karim Benzema!

Üstelik bu olay bu sezon ilk defa yaşanmıyor. Jose Mourinho'nun zorunluluktan kadroya aldığı ilk maçlarda Şampiyonlar Ligi'nde Auxerre'e ve Kral Kupası'nda Levante'ye karşı hat-trick yapan Benzema'dan başkası değildi. Aralık ayında performansı zirveye vuran Benzema'nın kısa bir süre sonra depresyona sürükleneceğini kim tahmin edebilirdi ki?

Ara transfer döneminde Benzema için tehdit unsuru olabilecek Emmanuel Adebayor transferi gerçekleşti. O sıralarda Benzema, Kral Kupası'nda Sevilla ile oynadıkları ilk maçta takımına galibiyeti getiren golü atmakla meşguldü. Adebayor'un sağlık kontrolünden geçmesinin üzerine Portekizli teknik adam Mourinho'nun onu "fiziksel harika" olarak tanımlaması Benzema'nın dünyasını yıkmaya yetecek açıkmalardı.

Ancak bu transferin Jose Mourinho'nun geldiği günden bu yana oturtmaya çalıştığı sisteme uygun bir biçimde yapıldığı ortada. Adebayor fiziği ve bitiriciliğiyle rakiplerin ceza sahasında tehlike yaratabilecek bir santrfor. Üstelik Togolu oyuncunun kiralama sözleşmesinde satın alma opsiyonu da bulunuyor!

Bu şartlar altında Benzema'nın nasıl bir role bürüneceği büyük merak konusu. Öyle ki takımdaki tek forvet oyuncusu olduğu dönemde bile Mourinho, Almeria karşısına Cristiano Ronaldo'nun forvette oynadığı bir kadroyu saha sürmüştü! Adebayor'un gelişiyle kulübeye mahkum olacağına kimsenin şüphesi yok. Hele bir de Adebayor form tutarsa Benzema'nın kariyeri dibe vurmaya yeni bir boyut getirecektir.

Genç santrforun yeteneklerini ve formunun zirvesine çıktığında neler yapabileceklerini herkes biliyor. Ancak Benzema'nın duygusal bir oyuncu olması bu süreci kolay atlatamayacağının bir göstergesi. Kendine güveni çok az ve sahada olduğu zaman hareketsiz bir görüntü çiziyor. Taktiksel açıdan da kullanışlı bir oyuncu olduğu söylenemez.

Ortada Adebayor'un Mourinho'nun daha uygun bir isim olduğu gerçeği var. Ancak Benzema'nın yetenekleri de yabana atılır türden değil. Bakalım ligin ikinci yarısında Real Madrid cephesinde neler olacak? Adebayor derde derman olabilecek mi? Benzema'nın İspanya macerası sona mı erecek? Hepsini ilerleyen haftalarda göreceğiz.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan