16 Aralık 2010 Perşembe

AEK 2002-2003


UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus, bu akşam sahasında Manchester City ile berabere kalması halinde tüm karşılaşmalarını (6) başladığı gibi eşitlik ile bitirerek AEK'nın da bir rekoruna ortak olmuş olacak.

2002-2003 sezonunda Şampiyonla Ligi'nde mücadele eden AEK, Real Madrid, Roma ve Genk ile aynı gruba düşmüştü. Gruba deplasmanda 0-0 biten Genk maçı ile başlayan AEK, İkinci maçta Roma maçında da 0-0 berabere kalmıştı. Üçüncü maçında yine evinde Real Madrid'i ağırlayan AEK galibiyete çok yaklaşmıştı ancak Guti skoru 3-3 yaparak buna engel olmuştu. Santiago Bernabeu'daki rövanşta ise AEK adına durumu 2-2 yapan Centeno, takımının bir beraberlik daha almasını sağlamıştı. Son iki maçında da Genk ve Roma ile de 1-1 berabere kalan AEK, UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanmıştı ve gruptaki tüm maçlarını berabere tamamlayarak bir rekorun da sahibi olmuştu.

Gruptan çıkması için Manchester City'yi yenmesi gereken ve Lech Poznan'ın kaybetmesini beklemesi gereken Juventus, bakalım bu rekora ortak olacak mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi, 2002/2003 @Wikipedia

2 YORUM:

Jordi Metal dedi ki...

AEK'nın o dönemini CM4'te çok oynadım. Vasilis Tsartas ne büyük yetenekmiş halbuki, yada futbolu bıratıktan sonra başkanlığınıda yapan süper forvet Demis Nikolaidis, defansif ortasaha Zagorakis, kanat Georgeatos, Yunanların o dönem POA'lı Seitaridis ile beraber en iyi gelecek vaad eden oyuncusu Katsoriannis ve Milen Petkov(FB'li olan değil). 3-3lük Real Maçını hatırlıyorum. Tsartas darmaadağın etmişti ortalığı hiç kimse ayağından top alamıyordu.

geloraptor dedi ki...

Yanlış bilmiyorsam juve yense ve lech poznan yenilse bile ikili averajdan çıkamıyor.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan