22 Aralık 2010 Çarşamba

La Liga'da devrenin 11'i

Kaleci

Diego Lopez (Villarreal)

Victor Valdes ve Iker Casillas'tan daha az gol yediği söylenemez. Ancak ligin ilk yarısının en etkili ve istikrarlı ismi oldu. Villarreal'in bu sezonki başarısında payı büyük. 16 maçta 108 kurtarış yapan Lopez, kritik müdahaleleriyle birçok maçta puan ya da puanları kurtaran isim oldu. Ciddi bir kaleci sıkıntısı içinde olan Arsenal'in transfer listesine girdiği iddia ediliyor.


Savunma

Carles Puyol (Barcelona)

Barcelona'nın saha içindeki lideri. Geçtiğimiz sezon gelen şampiyonluğun mimarlarından birisi. Savunmayı toparlayan ve takım arkadaşlarını motive eden Puyol, istikrarıyla İspanya Milli Takımı'nın da vazgeçilmez isimlerinden birisi.



Ricardo Carvalho (Real Madrid)

Portekizli savunma oyuncusunun Real Madrid'e gelmesine şüpheyle bakanlar oldu. Ancak Jose Mourinho'yla beraber mükemmele yaklaşan savunma hattının en önemli parçalarından birisi oldu. Raul Albiol'un sakatlığı sonrası giymeye başladığı Real Madrid formasının hakkını sonuna kadar veriyor. Tecrübesiyle savunmada güven veren bir yapısı var.


Juan Forlin (Espanyol)

Barcelona maçından önce Espanyol son 7 maçta kalesinde sadece 2 gol görmüştü. Arjantinli savunma oyuncusunun performansı, Espanyol'un Şampiyonlar Ligi vizesi için mücadele ediyor olmasında büyük etken. Sadece 22 yaşında olmasına rağmen Mauricio Pochettino’nun vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Kısa süre için Avrupa'nın devlerini peşinde koşturacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Orta saha

Santi Cazorla (Villarreal)

Sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası şampiyonu olan İspanya'nın kadrosunda yer alamadı. Geçtiğimiz sezonki kötü gidişte Cazorla'nın sakatlığı da büyük etkendi Villarreal için. Ancak bu sezon Cazorla geri döndü demek çok doğru olur. Orta sahadaki yaratıcılığı ve Nilmar&Rossi ikilisiyle olan uyumu, Villarreal'in 3. sıraya kadar yükselmesini sağladı. Sezon ilk yarısı boyunca istikrarını korudu.


Angel Di Maria (Real Madrid)

Mesut Özil ile beraber Real Madrid'in flaş transferi olarak lanse edildi. El Clasico'ya kadar harika bir performans sergileyen Arjantinli yıldız, kısa sürede İspanya'ya adapte oldu. 16 lig maçında 5 gol ve 5 asist yapan Di Maria, Real Madrid hücumunun önemli isimlerinden biri. Sevilla maçında attığı galibiyet golüyle de takım için ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdi.


Andres Iniesta (Barcelona)

Dünya Kupası sonrasında sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan Xavi'nin yarattığı boşluğu çok iyi doldurdu. Orta sahadaki önemli katkısını golleriyle de süslemeye başladı. David Villa ile aralarında telepatik bir iletişim sistemi kurduklarından şüphe etmeye başladık. Önümüzdeki ay açıklanacak Ballon D'Or'u alması, kimseyi şaşırtmaz.


Xabi Prieto (Real Sociedad)

Real Sociedad orta sahasında istikrarıyla dikkat çeken Prieto, Pep Guardiola'nın da içinde yer aldığı birçok önemli futbol adamını kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Küme düşmesine rağmen Sociedad'dan ayrılmaya başarılı orta saha oyuncusu, takımı eski güzel günlerine taşıyabilecek inanca ve kaliteye sahip.


Hücum

Lionel Messi (Barcelona)

Bu futbol dahisini anlatmaya yetecek kelime sayısına sahip bir dili dünya üzerinde bulmak mümkün değil. Geçtiğimiz sezon kaldığ yerden devam ediyor futbol sanatçısı. 17'si ligde olmak üzere 27 gole ulaşan Arjantinli yıldız, kısa süre önce evine götürdüğü Altın Ayakkabı'ya bir kardeş daha getirmek için emin adımlarla ilerliyor. Messi'nin içinde olmadığı bir liste hazırlamak imkansız.


Fernando Llorente (Athletic Bilbao)

Dünya Kupası'nda İspanya'ya katkısı yadsınamaz. Lige de iyi bir başlangıç yaptı Llorente. 15 karşılaşmada attığı 10 golle krallık yarışında ben de varım diyor. Ara transfer döneminde adını sık sık duyacağımız isimlerin başında geliyor.



Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Real Madrid'in Barcelona'yı takip ettiği gibi takip ediyor Messi'yi Portekizli yıldız. Arjantinli'nin ensesinde her daim Ronaldo'nun nefesi olacak. Real Madrid'in tartışmasız en etkili gol silahı Ronaldo.







Diego Lopez

Puyol - Carvalho - Forlin

Cazorla - Prieto - Iniesta - Di Maria

Messi - Llorente - Ronaldo


@Goal.com

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan