23 Mart 2011 Çarşamba

Real Madrid Transfer Karnesi; Bu Sezon Yapılan Bütün Kilit Transferler Oldukça Etkileyici

Ne zaman transfer dönemi gelse Real Madrid'den sansasyonel imzalar atması beklenir. Bu sezon da durum farklı değildi ve Real alış verişi 75 milyon avroluk harcama ve yedi yeni oyuncuyla tamamladı.

Bu rakam dünyanın başka bir kulübü için bu devasa bir harcama, ama Florente Perez'in ikinci başkanlık dönemi geçen seferki gibi astronomik ölçüde olmadı.

Cristiano Ronaldo, Kaka ya da Karim Benzama gibi isimler alınmadı. Bunun yerine kulüp geleceğe yatırım yaparak genç yeteneklerin peşine düştü ve eski isimleri gönderme cesareti gösterdi. Goal.com'da yapılan inceleme, transferlerin performanslarına ve notlarına ışık tutuyor.

GELENLER: Sergio Canales (Racing Santander), Ricardo Carvalho (Chelsea), Angel Di Maria (Benfica), Sami Khedira (VfB Stuttgart), Pedro Leon (Getafe), Mesut Özil (Werder Bremen), Emmanuel Adebayor (Manchester City)

GİDENLER: Royston Drenthe (Hercules - kiralık), Guti (Besiktaş), Christoph Metzelder (Schalke), Raul (Schalke), Rafael van der Vaart (Tottenham), Mahamadou Diarra (Monaco), Mateos (AEK Athens - kiralık)


Mesut Özil: A+


Geldiği takım: Werder Bremen

Transfer bedeli: €15m

Mevkii: Hücumcu orta saha

Maç/Gol: 41/10


Geçen yaz Avrupa'da yapılan en iyi transfer değilse bile en iyilerinden biri. Özellikle Alman milli takımı ile 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği dikkat çekici oyununun ardından kimsenin potansiyeli ve yeteneğinden şüphesi yoktu. ama çok az kişi yeniden yapılanan Real Madrid takımına bu kadar çabuk ve etkili biçimde ayak uyduracağını tahmin edebilmişti. Sezon başındaki birkaç haftası ve 5-0 kaybettikleri Clasico'da kendini gösterememesine rağmen, Özil oynadığı her maçta izleyenleri etkiledi. 15 asist ve 10 golle etkili olmakla kalmadı, taraftarın sevgisini de kazandı.


Angel Di Maria: A


Geldiği takım: Benfica

Transfer bedeli: €25m

Mevkii: Kanat oyuncusu

Maç/Gol: 43/8


25 milyon avro ile Real Madrid'in bu yazki en pahalı transferiydi. Ama Arjantinli oyuncu 8 gol ve 18 asist ile kısa zamanda kulübün yatırımının ve inancının karşılığını ödedi. Fideo ayrıca yeteneği, uzun mesafeli pasları ve adam geçme yeteneği ile taraftarın da başını döndürdü. Özellikle Şubat ayında oynanan Levante maçında üç kişiyi geçip Karim Benzema'ya yaptığı asist hâlâ akıllarda.


Ricardo Carvalho: A


Geldiği takım: Chelsea

Transfer bedeli: €8m

Mevkii: Stoper

Maç/Gol: 37/3

Florentino Perez'in savunma oyuncusu transferleri genelde başarısızdır. Sergio Ramos bir istisna. Raul Albiol ve Alvaro Arbeloa'da sağlam transferler, ama olağanüstü değiller. Ama bu sezon Madrid son yılların en iyi santrhaf transferini gerçekleştirdi. Carvalho'nun yaşı ilk başlarda bir soru işaretiydi, çünkü oynadıkları hücum futbolu bek oyuncularının sürekli ileriye destek çıkmasına neden oluyor. Ancak "Riccy" sürat eksikliğini deneyimi, oyunu okuma uzmanlığı ve zamanında müdahele etme yeteneği ile kapattı. Attığı üç golle de formayı ne kadar hak ettiğini gösterdi.



Sami Khedira: B



Geldiği takım: VfB Stuttgart

Transfer bedeli: €12m

Mevkii: Defansif orta saha

Maç/Gol: 35/0


Tıpkı Özil gibi, Khedira da takıma çabucak uyum sağladı. İlk sezonunda Mesut kadar dikkat çekmemesi anlaşılır bir durum, ama eski Stuttgart oyuncusu özellikle bu sezon için transfer edildi. Lass Diarra, Fernando Gago ve daha sonra takımdan ayrılan Mahamdou Diarra ile rekabete rağmen çift pivot rolünde Xabi Alanso ile iyi bir işbirliğine girdi. Khedira henüz hücum yeteneklerini gösterebilmiş değil, ama şans verildikçe daha da iyi bir form yakalayacaktır.



Emmanuel Adebayor: B-


Geldiği takım: Manchester City

Transfer bedeli: Kiralık

Mevkii: Forvet

Maç/Gol: 12/3

Madrid acilen forvet arayışına girdiğinde Ruud van Nistelrooy'u Santiago Bernabeu'da tekrar görmek isteyen romantikler olmuştu. Ama Beyaz Şimşekler kiralık olarak Emmanuel Adebayor2u kiralık olarak getirmeyi tercih ettiler. 26 yaşındaki oyuncunun İspanyol futboluna ne kadar uyum sağlayacağı merak konusuydu. Ancak oyuncunun tek niyeti gol atmaktı ve bunu ilk 30 dakikasında başardı. Şu anda toplamda 3 golü var, ama 520 dakika oynamış bir oyuncu için çok da kötü değil.


Pedro Leon: C-


Geldiği takım: Getafe

Transfer bedeli: €10m

Mevkii: Kanat

Maç/Gol: 13/2

Geçen sezon Getafe'de gösterdiği performans onu Real Madrid'in hedefi haline getirdi. Ancak Cristiano Ronaldo ve Angel Di Maria'nın gölgesinde kalarak kendisini gösterdi. Şans verildiğinde ise özgüven sorunları yaşadığı görüldü. Ancak 24 yaşındaki oyuncunun yeterince defansif yapıda olmadığını açıklayan Mourinho'nun da bunda payı var. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı son dakikalarda beraberlik golünü attığı da unutulmamalı.




Sergio Canales: D


Geldiği takım: Racing Santander

Transfer bedeli: €4.5m

Mevkii: Orta saha

Maç/Gol: 12/0


Racing'den Şubat 2010'da alındığı için teknik olarak 2010-11 sezonunun transferi sayılmaz. 20 yaşındaki oyuncudan çok beklenti vardı, ama erken sakatlığı ve Özil'in performansı kenarda kalmasına sebep oldu. İlk 11'de oynadığı maçlarda da etkileyici olmaktan uzaktı. Ancak gelecekte takıma büyük faydaları dokunacaktır.



Final notu: A


Çok sayıda oyuncu alması ve yüksek harcamaları düşünüldüğünde Madrid'in yatırımlarının geri dönmesi nadir görülen bir durum. Ama 2010-11'deki bütün kilit transferleri etkileyiciydi.

Özil, di Maria ve Khedira'nın ancak sezon ortasına doğru kendilerini göstermeleri bekleniyordu, ama en baştan ilk 11'in vazgeçilmez isimleri oldular.

Maicon'u almakta başarısız oldular, ama daha ucuz bir alternatifi olan Ricardo Carvalho, Madrid'in defansını disiplinli ve organize bir hale getirdi.

Kulüp ayrıca gidenleri de aramadı. Rafael van der Vaart, Tottenham'da önemli bir konuma sahip olabilir, ama Wesley Sneijder ya da Robben gibi özlenen bir isim değil.

Perez, Mourinho ve Valdano bu yaz iyi çalıştılar. Mou'nun Di Maria ve Carvalho konusunda başkanı ikna etmesi, Perez'in Özil'i getirme ısrarı sayesinde Beyaz Şimşekler hep doğru hamleler yaptı.

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

''Maicon'u almakta başarısız oldular, ama daha ucuz bir alternatifi olan Ricardo Carvalho, Madrid'in defansını disiplinli ve organize bir hale getirdi.''

alternatif değiller maicon ile carvalho.

ayrıca mou sağbek ramos dan istediği verimi alabilmiş değil.

adebayor real madride hiç uymuyor.sırıtıyor.daha hareketli ve hızlı bir forvete ihtiyac var.benzama son dönem performansı ile şimdilik bu açığı kapatıyor.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan