28 Temmuz 2010 Çarşamba

Tekrar Gösterim; Raul'un Son 10 yılda attığı en güzel " 7 " Gol


7- Real Madrid - Barcelona, La Liga 2006-2007

Real Madrid'in şampiyon olarak çıktığı Santiago Barnebeu'da yine alışılagelmiş 'El Clasico' havası fazlası ile vardı. Başlama vuruşundan önce maçın favorisi gösterilen Real Madrid, otoriteleri yanıltmamış ve maçtan 2-0 galip ayrılmıştı. Organize bir atakta Guti ile başlayan akın, sağdan Ramos'un ceza sahası içine kestiği top ile devam etmiş, Raul harika yükselerek topu Valdes'in sağından ağlara göndermiş ve deyim yerinde ise top ağır ağır ağlarla kucaklaşmıştı.

6- Deportivo LC - Real Madrid, La Liga 2005-2006

Real Madrid'in en büyük rakibi Barcelona'nın hem ligi hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı sezondu. Los Galacticos efsanesinin dağıldığı bir sezondu ve sezon sonunda tüm yıldızların birer birer gitmesine rağmen neden Raul'un hala takımda kaldığını gösteren bir maçtı. O hafta Real Madrid, lider Barca ile aradaki puan farkının kapanması açısında çok önemli bir rakip olan Deportivo karşısındaydı. Fakat işler ters gitmiş, maçı Deportivo seyricisi önünde 3-1 almıştı. Akıllarda kalan ise maç 3-0 devam ederken, Raul'un ceza sahası dışında önüne düşen topu sert ve düzgün bir vuruşla kalecinin üstünden ağlara göndermesiydi.

5- Real Madrid - Rayo Vallecano, La Liga 2000-2001

O sezon Real Madrid, bir önceki yılın acısını çıkartırcasına harika bir performans göstermiş ve şampiyonluk ipini göğüslemişti. 13. haftada Barnebeu'ya gelen Vallecano'ya Raul'un attığı gol sezon sonu en güzel goller arasında gösterilmiş ve unutulmamıştı. Orta alandan gelen uzun topu kendine has tarzı ile yumuşatan Raul, önce topu kalecinin üstünden atmış, daha sonra topu boş kaleye Rayo'lu meslektaşlarının bakışları arasında 'yarım bir vole' ile ağlara göndermişti.

4- Real Madrid - Celta Vigo, La Liga 1999-2000

Real Madrid için Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu dışında kötü bir sezondu. Ligin bitiminde beşincilik koltuğunda kendine yer bulan Real Madrid'de Raul iyi bir sezon geçirmişti. Santiago Barnebeu'da gerilimi yüksek olan bir Celta Vigo maçında takımı adına serbest vuruştan attığı 'plase' gol ile üç puanı getirmişti. O sezon Real Madrid adına akıllarda kalan 'ender' güzel anlardan biriydi.

3- Barcelona - Real Madrid, La Liga 1999-2000


Sezon bittiğinde beşinci olan Real Madrid ezeli rakibi Barcelona'ya her iki maçta da kaybetmemişti. Nou Camp'ta oynanan maç 2-2 bitmiş, Raul Morientes'in ara pasında topu kaleci Hesp'in ağlara göndermişti. Raiziger top ile beraber ağlara girdiğinde Raul, koca Nou Camp'a 'sus' işareti yapmakla meşguldü...

2- Real Madrid - Bayer Leverkusen, 2002 Şampiyonlar Ligi Finali 

Los Galacticos'un rakibi sürpriz bie şekilde Leverkusen olmuştu. Roberto Carlos yine o meşhur uzun taçlarından birini sanki ayağıyla atarmışçasına Raul'a orta alandan kullanmış, Raul'de ceza sahasına girer girmez tek ve düzgün bir vuruşla kaleci Butt'u avlamıştı.

1- Real Madrid - Valencia, 2000 Şampiyonlar Ligi Finali

Üç İspanyol; Valencia, Real Madrid ve Barcelona'nın yarı finale kalmayı başardığı sezonda finalin adı Real Madrid-Valencia olmuştu. Bir pozisyonda Valencia geride sadece bir defans oyuncusunu bırakarak tüm hatları ile kornere gelmişti. Fakat bir anda bu korner Real'in kontraatağına dönüşmüş, topu tek bir pas ile önüne alan Raul kendi ceza sahası önünden, Valencia ceza sahasına kadar topu sürmüş ve Canizares'ide geçerek topu boş kaleye yuvarlamıştı. Bu gol Real'in kupayı aldığının da bir garantisiydi.


Oğuz Öztürk, goal.com

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan