27 Temmuz 2010 Salı

“Kariyerim Boyunca Tek Bir Gol Attığımı Düşünecekler…”


Kabul edilmeli…

Gary Lineker‘ e zaman zaman sadece ‘altıpas’ içinde yırtıcı bir golcü dendi. Daha dobra olunduğunda ise acımasız bir şekilde ‘beleşçi’ bile dendi medya tarafından. Bunun nedeni Lineker’in uzak mesafeden çok fazla gol atamaması olarak gösterilmişti. Biz de o zaman Lineker’in ‘pek fazla beceremezdim’ dediği uzaktan attığı güzel golleri hatırlayalım beraber…

Tottenham forması ile ManU‘ya attığı gol en güzeli hiç şüphesiz. Normalde topu aldıktan sonra açıklardan bir arkadaşını görüp ona pas atan ve ceza sahasına hareketlenen Lineker bu golde de topu kaleye yaklaşık 23 metre mesafede almış, ancak çevresine baktığında kimseleri görememişti. Bunun sonucuysa doksana giden bir top olmuştu, işte bu kadar basit. Bu Lineker’in yegane golüydü.




Tabii hiç şüphe yok ki Lineker’i en çok tatmin eden 1990 Dünya Kupası yarı finalinde Batı Almanya’ya karşı attığı goldü. Neticesinde takımı elense de bu gol hep hafızalarda kaldı.

Peki Lineker’in hayatını hangi gol değiştirmiş olabilir? Cevabı 1986 Dünya Kupası’nda. Golü attığı takım Polonya’ydı. O maçta pek iyi oynamıyordu. Bryan Robson onu kenara da alabilirdi. Ancak o hat-trick yaparak Rabson’u haklı çıkartmıştı. Bu andan sonra Barcelona’nın yolunu tutması da bu golleri onun için daha anlamlı yapıyor.

Lineker’de bu günlerde bu gollerin hatırlanmamasından şikayetçi ve şöyle diyor; “O zamanlarda fazla televizyon yayını yoktu. Ancak Luton’a attığım aşırtma golü kayıtlarda görebiliyoruz. Şimdilerde benim hayat hikayemi izleyen gençler, neredeyse sadece kariyerim boyunca tek bir gol attığımı düşünecekler… “

Oğuz Öztürk, organikfutbol.com

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan