24 Ekim 2009 Cumartesi

22 Aralık 1999 - ?

Yukarıdaki tarih Galatasaray'ın Şükrü Saraçoğlu'nda aldığı son galibiyetin tarihi... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hapis cezasını tamamlamış ama siyasi yasaklıydı. Benzinin litresi 550, LPG 150 bin liraydı.  ABD Başkanı Clinton'dı. Rusya'da da Yeltsin iktidardaydı... 1999'un son günleri. O sezondan önce 3 kez üst üste şampiyon Galatasaray olmuş. O sezonda taraftar şampiyonluktan emin. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden yeni elenmiş ama son anda kazanılan Milan maçı taraftarı UEFA'da belki bir iki tur geçeriz (!) havasına sokmuş... Galatasaray oyun olarak çokta zorlanmadan o gün Kadıköy'de yenmişti Fenerbahçe'yi. Maçın ilk golü Hasan Şaş'tan, ikinci golü ise o sezon zor forma bulan Marcio'dan gelmişti. Moldovan'ın attığı gol Galatasaray'lıları biraz korkutsa da maç 2-1 bitmişti. Taraftar Hakan Şükür'den gol beklemişti ama o yine atamamış ve sakallarını uzatmaya devam etmişti. Tam 10 yıl geçti üzerinden. O gece bir devrin başladığını kimse bilemezdi. Şimdi iki soru var akıllarda; Fenerbahçe geleneği devam ettirecek mi, yoksa Galatasaray bu geleneği bozacak mı?... Bu arada o tarihi maçın kadroları da şöyleydi :

TARİH: 22 Aralık 1999 

STAD: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu

HAKEMLER: Muhittin Boşat (***), Fahir Ersoy (*), Cüneyt Elmaskeser (*)

FENERBAHÇE: Rüştü Reçber (Kaptan) (***), Mustafa Doğan (**), Alpay Özalan (**), Samuel Johnson (**), Abdullah Ercan (***), Tayfun Korkut (**) (Dk.81 Erkan Sözeri), Kemalettin Şentürk (**), Metin Diyadin (*), John Leshiba Mosheou (*), Yaw Preko (*) (Dk.46 Elvir Boliç) (**), Dinu Viorel Moldovan (***) 

YEDEKLER: Murat Şahin, Uche Alozia Okechukwu, Serkan Özsoy, Tufan Apaydın, Güvenç Özkan 

TEKNİK DİREKTÖR: Zdenak Zeman 

GALATASARAY: Mehmet Bölükbaşı (**), Fatih Akyel (**), Carlos Alberto De Oliveria Capone (**), Gheorghe Popescu (**), Ergün Penbe (***), Okan Buruk (***), Suat Kaya (**) (Dk.46 Ahmet) (**), Emre Belözoğlu (***), Hasan Gökhan Şaş (**) (Dk.67 Tugay Kerimoğlu) (**), Hakan Şükür (***), Mandinga Dos Santos Marcio (***) (Dk.85 Bülent Korkmaz) 

YEDEKLER: Kerem İnan, Mehmet Yozgatlı, Arif Erdem, Saffet Akyüz.

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim 

GOLLER: (Dk.20) Hasan Gökhan Şaş (sağ ayak, pas Mandinga Dos Santos Marcio), (Dk.30) Mandinga Dos Santos Marcio (sağ ayak, pas Emre Belözoğlu) (Galatasaray) ; (Dk.51) Dinu Viorel Moldovan (sağ ayak, pas john Leshiba Mosheou) (Fenerbahçe) 

SARI KARTLAR: (Dk.24) Fatih Akyel, (Dk.37) Mandinga Dos Santos Marcio, (Dk.75) Gheorghe Popescu, (Dk.78) Emre Belözoğlu (Galatasaray)

Yarın akşam (25 Ekim 2009, 20:00) her yıl olduğu gibi yine büyük bir heyecan yaşayacağız... Uzun uzun istatistikler, analizler yapmaya hiç gerek duymadım. Böyle ilginç bir yazı yazayım istedim. Şimdi tek yapmamız gereken maçın keyfini çıkartmak. Geçen sezon yaşanan olaylardan sonra tek istediğim maçtan keyif almak çünkü...

6 YORUM:

Eşref ÇEVİK dedi ki...

gelenek bozulmaz.

Adsız dedi ki...

Gollü olur diyorum . . .

4uwithu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Oğuz Öztürk dedi ki...

@ KaaN,

Mevzu olan maç bir lig maçı. Bu nedenle ligden bahsettim doğal olarak. İki takımın rezilliğini yazmak gibi bir gayem yok.

Adsız dedi ki...

Reziller artık bi on yıl da yenemezler puhaha

4uwithu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan