27 Ekim 2011 Perşembe

Şehrin diğer çocuğu artık büyüdü!

Manchester Derbisi, Türk izleyicisi için özellikle Manchester City'nin yeni sermayedarları sonrası yaptığı yatırımlar ve kurduğu takım ile beraber daha ilgi çekici bir hal almaya başlamıştı. Bunun sonucu olarak da geçtiğimiz Pazar günü oynanan maçın bu kadar çok konuşulması ise oldukça doğal.

Manchester şehrinde iki renk vardır; Mavi ve kırmızı. Şehrin iki takımı olan City ve United'ı temsil eden bu renkler, gerçekten de iki takım taraftarlarını birbirlerinden ayıran tek neden. Tüm Manchester aynı partiye oy verir, tüm şehir Liverpool'a karşıdır ancak iş City, United rekabetine geldiğinde işler bir anda değişiverir.

Çoğu Manchester United taraftarının Malcolm Glazer'in kulübün sahibi olmasına verdiği tepkinin tam tersine, City taraftarları Şeyh Mansour'dan oldukça memnun görünüyorlar. Bu gelişimden geçmişteki kötü sonuçlar nedeniyle memnuniyetle bahsediyorlar. Onlara göre eğer kaliteli oyuncularla birlikte güzel bir futbol sergilenecekse hiçbir problem yok. Böyle bir durumda City'liler kulübü kimin finanse ettiği ile ilgili haberlerle ilgilenmiyorlar bile.

Bu sezon Premier Lig'de daha önce oynanan ve Manchester United'ın Arsenal'i 8-2 yenmesi ile sonuçlanan maçın yanında bu karşılaşma, hem daha büyük bir rekabete konu olması, hem de 6-1'lik bir sonuç çıkması sebebiyle daha ilgi çekici bir hal alıyor. Manchester City'nin son yıllarda büründüğü 'büyük' takım durumu, Manchester derbisini bu sezon daha dengeli bir yapıya dönüştürecek etkenlerden biriydi. Nitekim, karşılaşmanın ilk yarısı 0-1 City'nin üstünlüğü ile tamamlandı ve bizler, ManU'nun en kötü bir gol bulup puanların paylaşılacağını düşündük ancak tamamen yanıldık.

Maçtan önce evinde arkadaşları ile havai fişeklerle oynayan ve küçük çaplı bir yangına sebep olan yaramaz Mario Balotelli, Manchester United karşısında perdeyi açan isim oluyor ve 'Cantonavari' bir sevinç ile Old Trafford'da ezeli rakibe atılan golün keyfini sürüyordu.

Yaşı çok büyük olmayan hiç kimse, Manchester United'ın son yıllarda 6 gol yediğine şahit olmamıştı. Hele ki kendi sahasında, hiç... İkinci yarıda bulduğu goller ile ezeli rakibini 6-1 yenen Manchester City, bunun yanında belki de daha önce Manchester United'ın farklı yendiği Ipswich Town, N.Forest, Roma ve Arsenal gibi takımların da ufak bir gülüş çekmelerini sağlamıştı.

Elbette Manchester City'nin aldığı bu 6-1'lik galibiyetin farklı nedenleri de var. İlk yarı boyunca çok iyi konsantre olan iki takımdan Manchester United, kimsenin nedenini bilmediği bir şekilde, çok disiplinli olması ile nam salmasına rağmen oyundan bir anda düşünce Manchester City'nin de golleri ard arda geldi ve karşılaşma bir anda farka gitti. Roberto Mancini'nin nasıl bir teknik ile futbolcularını bu maça hazırladığı ve ne gibi isteklerde bulunduğu bir yana maç esnasında ruh olarak sahada olamayan United tarafı, kesinlikle böyle bir yenilgiyi haketti. Ve anladık ki, Manchester şehrinin 'üvey' evlat muamelesi gören minik çocuğu City, artık büyüdü ve kendi ayaklarının üzerinde durabilir hale geldi...

2011-2012 sezonu ile beraber ilk dokuz haftada yakaladıkları gol ortalaması, gol krallıklarında ilk sıralarda bulunan oyunculara sahip olmaları (Sergio Agüero, Edin Dzeko), ligin en çok şut çeken takımı olmaları, en çok asist yapan oyunculara sahip olmaları (David Silva, Samir Nasri), ve geçtiğimiz yıllara nazaran artmaya başlayan seyirci desteği ile bu sezon Manchester City şampiyon olabilir. Şimdi büyüyen bu çocuk, Chelsea'nin Roman Abranovich'ten sonra elde ettiği saygınlığı daha da fazla kazanmalı. Sonuç olarak her ne kadar fark atsa da ezeli rakipleri, İngiltere'nin değil dünyanın da en zengin ve prestijli takımlarından bir tanesi. Bakalım sezon sonu olası bir şamopiyonluk, City'ye neler getirecek?

Goal.com

Fotoğraf: Manchester United v Manchester City - Premier League By: Laurence Griffiths Getty Images Sport

1 YORUM:

Ön Muhasebe Programı dedi ki...

araplar cityi aldıktan sonra çok fazla yatırım yaptılar. Şimdide mevlerini toplama başladılar. Ama bence city takımının defansında sorun var. Ona çare bulunması gerekiyor.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan