13 Ekim 2011 Perşembe

Cassano formda olmazsa İtalya zorluk yaşayacaktır. Formda olduğundaysa... Kim bilir?

Antonio Cassano, İtalya'nın Kuzey İrlanda'yı 3-0 yenerek Euro 2012 elemeleri C Grubu'nu namağlup bitirmesinde öne çıkarak manşetler çıktı.

14 ay önce yeni teknik direktör Cesare Prandelli tarafından tekrar milli takıma çağrılan Cassano'nun hemen gösterdiği etki Marcello Lippi'nin kulaklarını çınlatmıştır, çünkü ikinci kez göreve geldiği dönemde 'FantAntonio'yu takıma hiç çağırmaması bütün ülkede tartışma yaratmıştı.

Ancak Cassano'nun elemelerdeki iyi konumu Sampdoria Başkanı Riccardo Garrone ile yaşadığı tartışma ile kesintiye uğradı. Prandelli kendisini oynatmak istese bile, Cassano bu mesele çözülünceye kadar kendini kadro dışında buldu.

Ancak Milan'a transfer olarak milli formaya yeniden kavuşan Cassano, Prandelli yönetiminde gol sayısını altıya çıkardı ve takımın hücumdaki etkinliğini artırdı. Elemeler boyunca Mario Balotelli, Giuseppe Rossi, Giampaolo Pazzini, Alberto Gilardino ve Alessandro Matri inişli çıkışlı performanslar sergilerken, Cassano istikrarını korudu.

Bir gazeteci ile girdiği münakaşa nedeniyle İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete'nin uyarısına Cassano Kuzey İrlanda karşısındaki kritik performansı ile cevap verdi. İlk önce Gareth McAuley ve Ryan McGivern'in arasından mükemmel bir çapraz koşu yaparak Daniele De Rossi'nin enfes kestiği topla buluştu ve iyi bir voleyle golü buldu. Ardından Alberto Aquilani'nin zekice pasında kaleci Maik Taylor'u avlayıp farkı ikiye çıkardı. McAuley bir gün torunlarına İtalya adına nasıl gol attığını anlatabilmek için elinden gelen her şeyi yaparak İtalya'nın üçüncü golüne imza attı, ama o sırada Cassano çoktan duşun yolunu tutmuştu bile.

İspanya'nın ardından Euro 2012 elemelerinin en yüksek ikinci topa sahip olma oranı ile İtalya dokuz maçtan yedisinde kalesini gole kapadı. Prandelli elemeler boyunca düzenli olarak stoper, kısmen bek mevkilerinde değişiklik yapsa da defans her zaman güven verdi. Orta sahada lige de iyi başlayan De Rossi, Andrea Pirlo ve Claudio Marchisio ise takımın 2012'de şampiyonluk ümitlerini güçlendirdi.

Üç ya da dört yıl sonra futbolu bırakacağını açıklayan Cassano, Euro 2012 hazırlık kampında 30 yaşına basmış olacak. Euro 2012 oyanayabileceği son büyük turnuva olabilir.



Elemelerde oyunun kaderini değiştiren bir oyuncu olduğunu ispatlayan Cassano, aynı şeyi Almanya, İspanya, Hollanda ve diğerleri karşısında da göstermeli.

Önümüzde sekiz ay gibi uzun bir süre var ve Cassano'un şu ana dek çok iyi geçirdiği Euro 2012 sürecini nasıl tamamlayacağını görmek için beklemek zorundayız. İşin kolay kısmı geride kaldı, aslı zor kısım yeni başlıyor. Cassano formda olmazsa İtalya zorluk yaşayacaktır. Formda olduğundaysa... kim bilir?

Üç ya da dört yıl sonra futbolu bırakacağını açıklayan Cassano, Euro 2012 hazırlık kampında 30 yaşına basmış olacak. Euro 2012 oyanayabileceği son büyük turnuva olabilir. Elemelerde takımı gibi eksiksiz performans sergileyen Cassano için son hüküm Haziran ayında verilecek.

Goal.com

Fotoğraflar: Italy v Northern Ireland - EURO 2012 Qualifier By: Claudio Villa (Getty Images Sport)

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan