14 Aralık 2010 Salı

"Yeni Figo..."

Simao Sabrosa ve Ricardo Quaresma...

İki oyuncu da Sporting Lizbon okulunun birer şaheseri. Simao 1992-1997 yılları arasında Sporting altyapısında oynadıktan sonra A takıma çıktı ve sadece iki yıl 53 maçta forma giydi. Daha sonra Sporting'in başka bir altyapı ürünü olan Luis Figo Barcelona'dayken İspanya'ya gitti ve kendisi için 'Figo'nun veliahtı' dendi. Figo 2000 yılında Real Madrid'e transfer oldu ve Simao mevkisinde tek olmasına karşın 'abisinin' ardından sadece 1 yıl daha Camp Nou çimlerinde kaldı.

Ricardo Quaresma, Simao'dan bir sonraki nesil alt yapı ürünlerinden. 2001 yılında yükseldiği A takımda tıpkı Simao gibi sadece 2 yıl kaldı. Aynı dönemde Cristiano Ronaldo'da A takıma çıktı ve aslında Quaresma'yı izlemeye gelen Alez Ferguson Ronaldo'yu aldı götürdü... Quaresma ise Simao'dan sonra 'yeni bir Figo' damgası ile Barça yolunu tuttu. 2003-2004 sezonunda bir yıl Barcelona'da kalan Quaresma, daha sonra Porto'nun yolunu tuttu.

Şimdi bu iki adamın hikayesi Türkiye'de, Beşiktaş'ta kesişiyor. Bir zamanlar Figo'nun ardından bir türlü aynı etkiyi bulamayan Barça tarafından denenen ve yeterli bulunmayıp takımdan gönderilen bu iki isim, tek çatı altında yıllar sonra tekrar buluşarak biz futbol dilencilerine zevkli anlar yaşatmak için çabalayacaklar...

Son söz de Sportin CP altyapısına... Helal olsun yeniden... Böyle bir sıralama yaparak Avrupa ve Dünya futboluna katkı yapmak hiç kolay değil... Figo - Simao - Quaresma - Ronaldo - Nani - ?...

2 YORUM:

muyek dedi ki...

cok guzel yazi, guzel tespitler, bonservis miktarlarini da yazabilir misin ne kadara vermisler bu adamlari ?

Oğuz Öztürk dedi ki...

Simao 15 milyon, Quaresma 6 milyon avroya Barça'ya geçmişlerdi. Ronaldo 12.4 milyon Sterline, Nani 25.5 milyon avroya ManU'nun yolunu tuttular. Figo ise 2.25 milyon Sterline Barça'ya gitmişti.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan