20 Ağustos 2009 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi, 20 Ağustos 2009


- Galatasaray - Levadia Tallinn

Frank Rijkaard Tobol'u hatırlattı basın toplantısında. Yani ağzından tam anlamı ile bir önceki turlardaki rakibinin adı çıkmasa da, Tallinn için söylediklerini Tobol içinde söylemişti bir nevii. Kazakistan ligi yarılanmıştı o tarihte ve karşılarında hazır bir takım bulacaklarını söylemişti Rijkaard. Şimdi aynı şeyleri Estonyalılar için söylüyor. 'Estonya liginin yarısına gelinmiş durumda. Fiziken hazır bir takım ile oynayacağız'... Bu temkinli açıklamalar bir yana Galatasaray'ın işinin çok kolay olduğu bir gerçek. Tallinn 1998 yılında kurulmuş bir kulüp ve İklimden de kaynaklanan sert bir futbol anlayışları var. Henüz 10 yaşında bir kulüp. Çok deneyimsizler. Kadrolarında tanıdık pek kimse yok. Estonya milli takımında oynayan oyuncuları var doğal olarak. Kısacası herkesin bildiği gibi Estonyalılar çok altında futbolun kalitesi olarak. Yapabildikleri en iyi şeylerden biri defans. Özellikle alan savunması...Galatasaray çabuk ve dikine oynarsa, yıldızları ile kolayca bu maçtan ayrılır.

- Sion - Fenerbahçe

Tıpkı Galatasaray-Tallinn arasında olduğu gibi, Sion ile Fenerbahçe arasında da bir kalite farkı mevcut. Sion'un tek farkı daha önceden bize biraz tanıdık gelmesi o kadar. Unutmadan Sion'da bir de Mpenza oynuyor. Yıllanmış bir oyuncu artık ve zaten Sion Mpnenza'nın artık Avrupa'da oynayabileceği en iyi takım. İsviçre'ye cezalı Bilica ve sakat Alex gitmiyor. Bilica'nın yokluğunda ve Lugano'nun yeni sözleşme imzalamasıyla defans ikilisinin nasıl olacağı merakla bekleniyor. Lugano ön plana çıkıyor Önder ile birlikte. Fakat Lugano'nun takıma yeni katılması ve antrenman eksiğinin olması bir dezavantaj. Önder ise Daum'un daha önceki yıllardan beğenerek oynattığı bir isim zaten ve o yönden bir sıkıntı olmayacak. Alex'in yerine ise Semih oynayacak. Yani Güiza ile beraber kağıt üstüne yazılan kadro çift forvete dönüyor. Semih Alex değil ama onun yerinde oynayabilir. Sion'un yabancıları ve uyrukları çok dikkatimi çekti onları da yazarak bitirelim. Sadece altı İsviçreli oyuncuları var. üç Nijeryalı, bir Senegal'li, bir Fildişi sahil'li, bir Kolombiyalı, bir Kongo'lu, bir Kosta Rika'lı, iki Fas'lı, bir Belçika'lı, bir Makedonyalı, bir Mozambik'li futbolcu bulunuyor.

- Trabzonspor - Toulouse

Trabzonspor'un Galatasaray ve Fenerbahçe'ye göre işinin daha zor olduğu bir gerçek. Toulouse, bana göre Fransa'nın Porto'su konumunda. Futboldaki başarıları ile olmasa da transfer politikaları ile aynen Porto gibi davranıyorlar. Bu politikanın canlı örneği Elmander. Beş Milyon Euro'ya aldıkları Elmander'i, Bolton'a Oniki milyon Euro'ya satmışlardı. daha buna benzer birçok oyuncuyu ya altyapıdan yetiştirip, ya da ucuza alıp daha pahalıya satmışlardı. Toulouse adına yazılabilecek en tehlikeli futbolcu Gignac. Kendisi geçen sezonun gol kralı. Ve bu sezon başında Lyon'u reddetmişti. Hem fiziken çok güçlü hem de teknik bir oyuncu. Arkadaşlarının yarattığı pozisyonlar genelde onun vuruşları ile sonuçlanıyor. Trabzonspor maçta karşısında çok iyi organize olan bir takım bulacak şüphesiz. Gökhan Ünal'ın mutlaka oynaması gerektiğini ve Trabzonspor'un kesin olarak gol yememesi gerektiğini düşünüyorum. 

- Sivasspor - Shakhtar Donetsk

Sivasspor'un tek avantajı kendi evinde oynaması. Rakibi anlatmaya gerek yok aslında. Son Uefa şampiyonu demek yeterli oluyor zaten. Fakat anlamadığım Shakhtar'ın Şampiyonlar Ligi elemelerinde ufacık bir kulübe nasıl elendiği? Sivasspor'da rayların yerine henüz oturmadığı bir gerçek. Geçen sezondan sonra birçok oyuncunun takımdan ayrılması bence başlı başına bir yanlıştı. En azından takımı bu seviyeye taşıyan oyuncular takımda tutulmalıydı. Mesela bir Diallo'nun neden gönderildiğini anlamış değilim. Ya da Balili'nin... Balili kulübeden gelip harika performanslar sergiliyordu. Geçen sezon ligde Sivasspor'un forvetleri en iyilerdendi. Cvetkov, Balili, Tum, Mehmet Yıldız. İçlerinden sadece Mehmet Kaldı. Şimdi ise Sivasspor'un ilerisi Mehmet'in sakatlığında Kamanan ve yeni transfer Ersen'e emanet. Ama dediğim gibi. Geçen yılki Sivas olsa belki derdim ama şuan için karamsarım...

1 YORUM:

Dem Coetzee dedi ki...

Trabzonspor
Slyvia-Egemen-Song-Serkan-Cale-Selçuk-Colman-Engin-Tayfun Cora-Tjikuzu-Umut Bulut Ligdeki Sivasspor maçından sadece Alanzinhonun yerine Tayfun Cora oynayacak bence de güzel bir seçim olmuş Başarılar Uşaklar.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan