16 Ağustos 2009 Pazar

EPL 9-10, 1.Hafta, Tottenham 2-1 Liverpool

Maçın ilk yarısında üstün olan taraf Tottenham'dı. Ledley King benim tarzını beğendiğim bir defans oyuncusu iyi iş çıkardı. Bassong ise tüm maç boyunca çok uyumluydu. Orta alanda Modric gayet iyi oynadı fakat Tottenham Jenas'ın varlığı ile daha da iyi oynayabilirdi. Tottenham diğer devreye de iyi başladı fakat Gerrard'ın penaltı golü onları hafif moral bozukluğuna itti. Durum 1-1 devam ederken Rafa tüm kozlarını sahayı sürmeye başladı. Yossi ve Voronin, gol yollarında Rafa'nın umudu oldu. Rafa'nın bu hamlelerine karşılık Tottenham'da Crouch top tutması için oyuna girdi. Fakat pek bir varlık gösteremedi. Tottenham'a galibiyet Bassong'un golü ile geldi. Ben Liverpool'un zorlanacağını tahmin ediyordum fakat bir yenilgi alacağını düşünmemiştim. Orta sahada top yapan, Kanatlara uzun top atan, takımı sakinleştiren adam olan Xabi olmayınca tüm bunları Gerrard tek başına yapmaya çalıştı.  Daha ilk haftadan alınan bu mağlubiyetin, Liverpool taraftarının yıllardır beklediği şampiyonluğun önünde bir umutsuzluk duvarı gibi kalacağını düşünüyorum. Ancak ilerleyen haftalarda alınan galibiyetler bunu önleyebilir...Spurs tarafında ise Liverpool'u yenmenin morali ve daha şimdiden üst sıraların isteği var.

Tottenham [2 - 1] Liverpool
45' [1 - 0] Assou-Ekotto
55' [1 - 1] Gerrard (penaltı)
60' [2 - 1] Bassong 


Tottenham: Gomes, Corluka, King, Bassong, Assou-Ekotto, Lennon, Palacios, Huddlestone, Modric (84' O'Hara), Keane (68' Crouch), Defoe (90+2' Pavlyuchenko) 

Liverpool: Reina, Glen Johnson, Carragher, Skrtel (75' Ayala), Insua, Kuyt (79' Voronin), Mascherano, Lucas, Babel (68' Benayoun), Gerrard, Torres


0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan