9 Nisan 2012 Pazartesi

Kredi Doldu!

Real Madrid'in, 22 Nisan'da oynayacağı Barcelona maçından önce 10 puan olan puan farkından en fazla dört puan kaybedip Camp Nou'ya 6 puan farkı ile çıkması gerektiğini dile getirmişmıştıaşlantim daha önce. Fakat dün gece Valencia maçında yaşanan iki puanlık kayıp, zaten sınırda olan puan kaybı kredisinin eksilere düşmesine vesile oldu ve şimdi Barcelona ile olan puan farkı sadece 4...

Tüm bunlardan bağımsız olarak söylemek gerekir ki, 0-0 olmasına rağmen gerçekten harika bir maç izledik. Ben şahsım adına, zaten son yıllarda zevksiz geçen bir Real Madrid - Valencia maçı görmedim. Söz maçtan alınan zevke gelmişken, bu sezon Real Madrid'in, Barcelona'dan daha çok zevk verdiğini sanırım herkes artık fark etmiştir. Ben, Barcelona maçlarındaki heyecanı ve tutkuyu, geçen sezon gördüm en son. Zaten geçtiğimiz sezon, dünya futbol tarihinin görüp görebileceği en başarılı futbol takımıydı Barcelona. Ancak La Liga'da bu sezon Real Madrid'in her maçının daha zevkli geçtiği bir gerçek.

Valencia bu maçı kazanadabilirdi. Hakemler hakkında konuşmak, yorum yazmak bu yazıyı çirkinleştireceğinden ben bu topa girmek istemiyorum. Sadece maçın güzelliğinden bahsedip, Real Madrid'in bulduğu fırsatları gol yapamaması sebebiyle kaçan üç puandan bahsetmek kafi olacaktır.

Karim Benzema

Efendim bilen bilir, Benzema özellikle son aylarda cezasahasındaki tarzı ve hırsı ile hem de 9 numara olması sebebiyle Ronaldo 'El Fenomeno'ya benzetilmeye başlanmıştı. Valencia karşısında da cezasahası içindeki gol umudu olan Karim, net fırsatları gole bu kez çeviremedi ve açıkçası hayal kırıklığı yarattı. Özellikle son dakikada kaçırdığı pozisyonla maçın hayal kırıklıklarından biri oldu. Higuain yerine Benzema oyundan çıkmalıydı. Tek maç, onu yargılamak için elbette yeterli değil. Kalitesini ve hırsını daha önce onlarca kez kanıtlamış bir oyuncu. Real Madrid'in 11'inde her daim yer almalı. Ama artık insan, şunları kaçırmamasını bekliyor Benzema'dan...

Ronaldo

Maç boyunca takımın ataklarda ilham kaynağı ve gücü olan Cristiano Ronaldo, ne yazık ki maçın son bölümünde sorumluluk almaktan kaçındı. Aslında bunda, kaleci ile karşı karşıya kalacakken yere düşmesi ve pozisyonunu kaybetmesi de etkili oldu. Maçın kalan bölümünde aklı o pozisyonda kaldı ve oyundan düştü. Hal böyle olunca son 10 dakikada ataklar oyuna sonradan giren oyuncular Angel Di Maria ve Kaka'nın ayaklarında şekillendi. Hatta bir pozisyonda sağ kanattan Pepe'yi dahi orta yaparken gördük.

Kaka

Neden oynamadı bu maçta? Angel Di Maria'yı bahane edemiyoruz çünkü o da sonradan oyuna girdi. Yalnız hatırlatmakta fayda var, sakatlığı geçen Di Maria'nin son zamanlarda tıkırında görünen Real Madrid hücum bölgesinde dengeleri değiştirdiğini de söylemek gerek. Bu sebeple Kaka direk düşünülmüyor. Son haftalarda hücumdaki isteği ve yaratıcı oyun tarzı sebebiyle çok formda olan Kaka'nın bu maçta 11'de sahada yer almamasını, Real Madrid açısından maçın eksi yönlerinden bir tanesi olarak görüyorum.

Real Madrid neden kazanamadı?

Şanssızlık baş etkenlerden bir tanesi idi. Ancak Valencia kalesini koruyan Guaita'nın benzersiz performansı, geceyi derinden etkiledi. Tartışmasız maçın yıldızıydı. Kalesinde devleşti. Özellikle Ronaldo ile düelloya girdiler. Kazanan kendisi oldu.Bununla beraber aslında Valencia'nın da bu maçı kazanabilme gerçeğini de kabullenmek gerekir zira Valencia, bu şansları buldu. Tino Costa'nın cezasahası dışından çektiği ve direkten dönen şut, Valencia adını gecenin en önemli pozisyonuydu. Costa, Takımının 90 dakika ayakta kalan isimlerinden biriydi. Oldukça başarılıydı.

Mehmet Topal

Real Madrid'in maçı kazanamamasının kenar etkenlerinden biri de Valencia'nın dirençli oyunu oldu. Türk oyuncu Mehmet Topal, Orta sahanın kilit ismiydi. Birçok pozisyonda kritik müdahaleler yaptı. Topla buluştuğunda hep olumlu tercihler yaptı. Başarılı bir maç çıkardı.

Kalan haftalar nelere gebe?

Puan farkının dört olmasına rağmen 22 Nisan'da oynanacak olan Barcelona maçını alıp, 'Puan farkı aslında 1' diyen rezillere buradan sözüm, futbolun her duruma gebe olduğu. Barcelona'nın bu sezon çoğu maçta geçen seneden farklı bir hüviyete sahip olduğunu fark ediyoruz. Burada herkes Barcelona'nın galibiyetine kesin gözle bakıyor ancak avantajlı olan Real Madrid. Galibiyet değil, alacağı tek puan dahi yeterli olacaktır. Kaldı ki Barcelona'nın kazanması dahilinde bile Real Madrid'in liderliği devam ediyor. Bunun yanında Barcelona'nın Espanyol ile oynayacağı Katalunya derbisinde puan kaybetmeyecği garantisi kim tarafından veriliyor? 22 Nisan'a kadar ve onun öncesinde her ihtimali düşünmek gerekiyor. Real Madrid'in sn hafta oynayacağı Athletic Bilbao maçı, gözümde Barcelona karşılaşmasından önce en önemli mücadele. Ancak Real Madrid'in Camp Nou'da kazanması halinde antrenman maçına dönecektir. Bayern Münih ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçları da ligi etkileyecek kadar sıkıntılı ve stresli geçecek. Aynı şey Chelsea ile eşleşen Barcelona için de geçerli...


Real Madrid 0-0 Valencia
Goal.com
Karim Benzema fotoğraf: Real Madrid CF v Valencia CF - Liga BBVA By: Jasper Juinen @Getty Images Sport

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

İlk defa barcelona evinde oynanacak bir el clasicoyu kazanmak zorunda,tek seçenek bu.Mou,pepe-xavi markajından gitti kral kupasında istediğini aldı.Tabi karakterli bi hakemle maçı bu şekilde tamamlayamazdı.Barcelona çözümü için her elclasico fırsat.Bunu dünyada yapabilecek 2-3 adamdan birisidir zaten.AVB kovuldu,bielsa denedi olmadı.Sır yapamazdı nitekim yapamadı kurduğu düzen barcelona'ya hafif geldi.Kurban berdiyev'i unutmamak lazım,tabi birde vilareal hocası garrido'yu.Deneme sırası tekrar kısmen barca'yı alteden mourinho'da.Ne olacak merak ediyorum.Dediğiniz gibi çok zor olacaktır,ilk kez böyle bir el clasico izleyeceğiz.

Celal Abbas dedi ki...

Aslında barcelona geçen yıllara göre kötü oynuyor. Helede Barcada defansif konsantrasyon kolay maçlarda çok kolay kayboluyor ve yan toplardan goller yiyorlar. Hucum aksiyonları ise çok tahminedilebilir oldu. barca hucum ederken herhangi bir süprizleri yok. Ceza sahasına çok adamla girmiyorlar. 2 kişi ile kambinasyonlu hucumlar yapıyorlar. rakiplerde artık 3 4 yıldır ezberlediler nasıl oynadıklarını. bireysel performansa dayalılar. David villa çok önemli bir eksiklik barca için. David villa topsuz koşuları ile bir süpriz ve defansın dengesini bozabiliyordu. son maçta cuenca oynadı ve taç çizgisinden hiç ayrılmadı mesela. Forvet koşusu eksik kalınca rakipde defansif konsantrasyonunu diğer oyuncuların üzerine yoğunlaştırıyor. Birde barcanın daha etkili hucum edebilmesi için rakibin defans arkasında boşluk vermesi lazım. Bu boşluğu vermediğinizde barca daha bir zorlanıyor hucumda.

Real madrid ise hücumda barcadan çok daha hareketli her an süprizleri olan bir takım. çok iyi hucum ediyorlar. gerektiğinde çok adamla ceza sahasına giriyorlar. her zaman bir süprizleri var. barcadan çok çok iyi hucum ediyorlar

Peki öyleyse real neden zorlanıyor. 1.si barcanın real maçlarında eski kimliğine bürünüp iyi defans ve defans konsantrasyonuna geçişi 2.side topa çok yüksek yüzde ile sahip olması. Reali yenmenin yollarından biri topa hükmetmeniz lazım. eğer topa hükmedemezsiniz real ceza sahanız etrafına gelir ve size bir şekilde golü atar. Barca topla yüksek yüzdesi nedeniyle reale bu şansı vermiyor. Eğer real topla daha çok oynamayı başarırsa barcayı yener. yada çok iyi yüzdeyle hücüm ederse. Barca maçların başında ritmini bulamıyor. ritmini bulana kadarki süre içindeki real hücümları barcanın kaderini belirleyecek.


Barcelonanın real hucumları gibi hucum ettiğini hayal ediyorum bazen çok fantastik olurlardı. eskiden öylelerdi.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan